Foto: EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Klubovi Bundeslige Nemačke koji su odlučili da nastave sezonu, izrazili su veliki entuzijazam.

Čak su navodili i da igrači jedva čekaju da krene turnirska završnica.

Međutim, istina je sasvim drugačija…

„Veoma sam kritičan prema svemu ovome. Voleo bih da čujem glasove igrača, jer postoji ozbiljan rizik od povreda“, rekao je za „Zidojče cajtung“ Nils Gifaj, kapiten Albe.

Glas protiv podigao je i Akim Vargas, član Skajlajnersa.

„Zanima me kako će izgledati koncept za sigurnost (igrača). Voleo bih da čujem mišljenje ostalih igrača. Trenutno treniraju samo individualno. Kao profesionalni sportista, teško mi je dođem do neophodnog nivoa nivoa za utakmice posle ovoliko duge pauze“, izjavio je Vargas za „FAZ“.

Uzdanica Bajerna Danilo Bartel ponovio je da ne veruje da će bilo ko biti spreman za mečeve.

„Da sada mora da se igra, verovatno bih morao da tražim izmenu posle pet minuta i ne bih znao koliko mi treba da se oporavim. S obzirom na oskudne pripreme, planirani turnir je vanredno stanje za sve igrače“, objasnio je Bartel.

Javnu kritiku uputilo je i društvo „Nemački sportisti“ koje između ostalog traži da svi sportisti imaju priliku da iznesu mišljenje o odgovarajućim konceptima, kao i da sve procedure budu transparentne.

„Košarkaši su već spremni za utakmice, ali žele da budu obavešteni. Mnogo je pitanja koja su ostala otvorena“, kaže Johanes Herber, generalni direktor „Nemačkih sportista“ i nekadašnji košarkaški reprezentativac.

Ostaje da se vidi da li će neko čuti glas igrača, ili će tek posle, ne daj Bože, jauka tokom utakmica, razmisliti o nastavku sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar