Nemanja Nedović vratio se kući, opet je u Crvenoj zvezdi, a po povratku sa Evrobasketa pričao je i o neuspehu reprezentacije, povredi i terapiji, ali i novom-starom klubu.

Eksplozivni bek jedno je od najvećih pojačanja srpskog i regionalnog šampiona, kaže da je spreman iako je povređen stigao sa Evrobasketa.

„Uradio sam plan oporavka dok je tim bio u Turskoj. Počinjem sa radom, mogao sam i pre, ali nije bilo potrebe da žurim dok ne saniram povredu. Ne treba mi mnogo, bio sam u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Biću top za prvo kolo u ABA ligi“, kaže Nedović.

PROČITAJTE JOŠ

Priznaje da je umor prisutan, ali…

„Psihički i emotivno ima umora. Mislim da je Evrobasket na sve uticao, emotivno nas je ispraznio. Bio sam deo tima i 2015. kad smo izgubili od Litvanije u polufinalu, ali nije bilo ovako. Vidim i po drugim igračima da nas je sve ovo pogodilo“.

Navijače je oduševio gest Nedovića koji je otišao na hitne terapije u Španiju usred EP, kako bi se vratio u Berlin i probao opet da zaigra za „orlove“.

„Da nisam otišao, izludeo bih u Pragu. Da sedim po hotelu i idem u Berlin bezveze… Ovako sam se odmah setio tog tretmana. Rečeno mi je da bih mogao da igram polufinale, da sam hteo da forsiram. Nažalost… Ali dobro, idemo dalje“.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedović; Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Bio je prilično emotivan zbog povratka među crveno-bele.

„Sad kad sam prilazio, vratila su se sećanja. Nisam svestan da sam tu. Kada istrčim prvi put pred navijače i odigram prve minute, tad ću biti svestan. Nerealno je, ali navići ću se. Sve čekam da opet odem“.

Iskusni bek bio je sve vreme u kontaktu sa novim trenerom Vladom Jovanovićem i spreman je za ulogu lidera.

„Čuli smo se telefonom, videli smo se na treningu, obilazio sam ih i kad sam bio sa reprezentacijom. Sada imamo više vremena za sve. Sa Nešom Ilićem sam pričao u reprezentaciji dosta, sa igračima nisam i zato jedva čekam da otputujemo na Kipar, da se družimo i upoznamo bolje. Imamo po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji, negde imamo i po tri. Gledao sam mečeve u Turskoj, treba vremena za sve“, poručio je Nedović koji će u Zvezdi nositi dres sa brojem 26.

BONUS VIDEO Ovako izgledaju zlatna medalja i lopta iz finala Evrobasketa 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar