Foto: Starsport

"Panteri" su se držali samo do druge četvrtine.

Nenad Stefanović, trener košarkaša FMP-a rekao je da je mnogo faktora uticalo na lošu igru ekipe u prvoj utakmici finala Superlige, kao i da će pokušati da drugi meč protiv Zvezde odigraju bolje.

PROČITAJTE JOŠ:

FMP je ubedljivo poražen na gostovanju Zvezdi sa 110:71, u prvoj utakmici finala domaćeg prvenstva.

„Zaslužena pobeda Zvezde, sigurno da ima dosta faktora koji su uticali da utakmica bude ovakva sa naše strane. Zaista predugačka pauza, nevezano za to odsustvo pojedinih igrača koji su jako bitni. I dodatno na to prvi minuti nekim igračima, kojima treba malo vremena da stasaju“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Serija se igra na dve pobede, a naredni duel je u nedelju u Železniku (20.00). FMP je pre ovog meča poslednji put igrao 4. maja, kada su poraženi u četvrtfinalu ABA lige od Budućnosti.

U finale Superlige prošli su bez borbe, nakon što se iz takmičenja povukao Partizan.

Foto: Starsport

Stefanović je rekao da sve okolnosti „ne smeju da budu izgovor, da će uraditi analizu meča i pokušati da budu bolji u drugoj utakmici“.

„Ne doživljavam nijedan poraz tragično, s obzirom da je tim mlad i da svi mladi momci generalno imaju uvek najviša očekivanja od sebe, često nerealna. Nije nekada ni loše da se ovakav neki poraz desi, a s obzirom da nam je prvi ove sezone na ovakav način nadam se da ćemo iz toga nešto naučiti“, dodao je on.

Košarkaš FMP-a Marko Pavićević ocenio je da je njegov tim „ispao iz ritma“, zbog duge pauze.

„Malo smo ispali iz ritma, definitivno ćemo probati da poboljšamo utisak za dva dana, da odbranimo domaći teren, da damo sve od sebe“, zaključio je Pavićević.

BONUS VIDEO: Pionir u crveno-belim zastavama, navijanje pred finale Zvezda – FMP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar