Pierija Henri (desno), Foto: EPA-EFE/L. Rico

Američki košarkaš Pijerija Henri nedavno je dobio vest da je suspendovan do 2027. godine zbog kršenja pravila doping kontrole.

FIBA je utvrdila da je Henri podlegao zabranjenim metodama, odnosno da je namerno koristio lažni uzorak. Zbog toga je nedavno stigla presuda, koja nikako nije povoljna po Henrija, koji se sada oglasio.

„Želeo bih da iskažem najiskreniju zahvalnost za strpljenje, ljubav i podršku koju ste mi svi pružali. Kako je FIBA već donela odluku, želeo bih da znate da nisam saglasan sa presudom i da ću nastaviti da se borim da dokažem svoju nevinost u vezi sa ovim slučajem i to podnošenjem žalbe. Ne mogu da vam objasnim koliko mi nedostaje košarka, navijači, saigrači tokom ovog vremena odsustva. Želim da vas uverim u to da nisam odustao. Radujem se što ću vas sve ponovo videti“, napisao je Henri.

PROČITAJTE JOŠ:

Baskonija je suspendovala ovog plejmejkera i pre nego što je stigao zvaničan izveštaj, a veliko je pitanje da li će se i kada Henri vratiti košarci. U trenutku isteka zabrane, Henri će imati 34 godine.

Pijerija Henri je u sezoni 2022/23 odigrao 13 mečeva za Baskoniju u Evorligi, a beležio je 9,9 poena uz 6,2 asistencije, 2,8 skokova i 1,4 ukradenih lopti.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Pierria’ Henry (@ph_2_0_)

„Totalbasket“ iz Grčke je nekada pisao da se Crvena zvezda interesovala za Henrija, a ovaj plejmejker je igrao i za Baskoniju, Fenerbahče, Uniks, Tofaš, Hapoel Eilat, Ulm i Vitu iz Tbilisija. Pokušao je da ode i u NBA, ali nije mogao zbog doping skandala.

Kod Duška Ivanovića, bivšeg trenera Zvezde, postao je šampion Španije sa Baskonijom 2020, a bio je i deo najboljeg tima ACB lige, između ostalog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar