Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall)

Košarkaška reprezentacija Slovenije sa dve pobede otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Slovenija je savladala najpre Ukrajinu, pa Izrael i još jednom pokazala da u svom timu ima još mnogo kvalitetnih igrača, a ne samo Luku Dončića, koji je propustio ovaj kvalifikacioni prozor zbog obaveza u NBA. „Zmajčeki“ treba da igraju još sa Portugalom, tako da su već sada na korak od plasmana na Evrobasket.

Međutim, atmosfera u Sloveniji nije baš najbolja, jer su novinari opet bili zainteresovani za Dončića, pa je Klemen Prepelič morao žestoko da odgovori.

„Uvek se ističe da nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka… Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju“, rekao je Prepelič za rtvslo.si.

PROČITAJTE JOŠ:

Neki igrači čak razmišljaju i da napuste reprezentaciju, očigledno jer misle da nisu dovoljno cenjeni.

„Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima i u slovenačkom dresu. Tih 11, 12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su naši navijači najbolji na svetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja istih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se događaju u slovenačkoj košarci“, zagrmeo je Prepelič.

Oglasio se i Majk Tobi, centar Crvene zvezde.

„Moj plan je da budem u reprezentaciji i na turniru čiji će pobednik ići na Olimpijske igre. Ovacije navijača mi baš znače, volim da igram pred slovenačkom publikom, uvek me dočeka raširenih ruku, sjajno se ophodi prema meni, podržava me. U prvi mah nisam hteo da igram u ovom terminu kvalifikacija, ali sam srećan što sam došao. Lepo je igrati sa ovim momcima i pred ovim navijačima. Hvala im na svemu“, istakao je Tobi.

Slovenija će vizu za Pariz pokušati da izvadi na turniru u Atini. Tokom grupne faze biće u društvu Novog Zelanda i Hrvatske, dok su u drugoj grupi Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar