Foto: youtube.com

NCAA završnica protiče spektakularno - veliki triler između UCLA i Gonzage završen je produžetkom, u kom je Gonzaga došla do pobede od 93:91.

PROČITAJTE JOŠ

Bejlor je pobedio Hjuston ubedljivo sa 78:59 i mirno čeka finale, koje će se održati u utorak 6. aprila u 3.20 po našem vremenu

Pogodak sa oko 10 metara doneo je 31. uzastopnu pobedu Gonzagi u trileru, heroj je Džejlin Sags koji je postigao neverovatan koš uz zvuk sirene.

Iako je Gonzaga u meč ušla sa impozantnim nizom trijumfa, pritisak je učinio svoje i UCLA je to umela da iskoristi u žestokoj borbi, pa je meč odveden u produžetak.

Niko tokom meča nije imao veću razliku od +7, a čak je i UCLA 18 sekundi pre kraja imala priliku da iz poslednjeg napada napravi senzacionalan plasman u finale.

Džoni Jauzang je tragičar poraženog tima, napravio je faul u napadu pri prodoru, pa je to kaznio Sags u produžetku.

Bejlor sada čeka u finalu, a do završnice je došao prvi put posle 73 godine.

Dru Tim je bio najefikasniji igrač Gonzage sa 25 poena, na drugoj strani je prvi strelac bio Jauzang sa 29 poena.

Sags je ostvario snove, posle meča je rekao da je oduvek sanjao momenat u kom će na stolu proslaviti pobednički šut, poput Vejda ili Kobija, a meč je imao istorijski pečat i zbog jednog podatka.

Oba tima su imala zajedno prosek šuta od 58,2 posto, što je najbolji zajednički procenat šuta na F4 meču još od 1985, kada su Vilanova i Džordžtaun imali 63 posto uspešnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar