Foto:Alex Slitz / Zuma Press / Profimedia

Karijere su im uništene, a sve je moglo da bude sasvim drugačije.

Iako je, za mnoge najbolji košarkaš ikada, Majkl bio neverovatan na terenu, takav slučaj nije bio van njega. Kada je postao većinski vlasnik NBA franšize – Šarlot Hornets, sigurno nije zamišljao da ona danas ovako izgleda.

Zbog velikog broja skandala, ali i neuspeha, bivši košarkaš Čikaga je većinski paket akcija prodao grupi koju predvode Gejb Plotkin i Rik Šnel.

PROČITAJTE JOŠ

Šarlot je u prethodnih 13 sezona sa Džordanom na čelu imao slabe rezultate. Upisao je 423 pobede i 600 poraza. Za to vreme nije pobedio u nijednoj plej-of seriji, a poslednjih sedam sezona se i nije plasirao u doigravanje.

„Ponosan sam na sve što je organizacija postigla. Uzbudljive trenutke na terenu, povratak imena Hornets, domaćinstvo Ol-stara 2019. godine. Tokom godina, nepokolebljiva predanost, strast i odanost naših navijača bili su neverovatni. Prelazim u ulogu manjinskog vlasnika, oduševljen što ‘uzde’ prepuštam dvojici uspešnih, inovativnih i strateških lidera Gejbu i Riku“, rekao je Džordan i na neki način odlaskom potvrdio da se Šarlotu nešto sumnjivo dešava.

Ekipa čiji su navijači propatili mnogo zbog rezultata, neće ni naredne godine biti oduševljena strukturom tima. Trener Stiv Kliford je prethodne sezone ekipu predvodio do 14. mesta, pretposlednjeg, u Istočnoj konferenciji sa učinkom od 27 pobeda i 55 poraza.

To je sve uradio bez usluga jednog od najboljih košarkaša ekipe – Majlsa Bridžisa, koji je čitavu sezonu bio suspendovan zbog strašnog krivičnog dela.

Bridžis je zvanično optužen za nasilje u porodici i zlostavljanje dece, 29. juna 2022. godine u Los Anđelesu.

Foto: Profimedia

U novembru iste godine je osuđen na tri godine uslovne, ali bez zatvora, kao deo dogovora sa tužiocima. Bridžis je prihvatio osudu i kaznu bez formalnog priznanja krivice.

Kao deo tog dogovora, Bridžisu je naređeno da poštuje uslove desetogodišnje zabrane prilaska koja je uključivala da ostane 100 metara dalje i da nema kontakt sa ženom. Od njega se takođe tražilo da ide 52 nedelje savetovanja o nasilju u porodici i 52 nedelje časova roditeljstva, da odsluži 100 sati društveno korisnog rada i da se podvrgne nedeljnom testiranju na narkotike, dok mu nije dozvoljeno da poseduje oružje, municiju ili oružje.

Uprkos svemu tome Šarlot je dopustio Bridžisu da ponovo bude deo tima u sklopu priprema za novu sezonu, ali krilni košarkaš nije ispoštovao odredbe iz presude koja je prethodno donesena.

Zbog toga je izdat nalog za ponovno privođenje Bridžis i još uvek se čeka konačni rasplet nemile situacije.

Neposredno nakon svega ovoga, Hornetsi su otpustili problematičnog mladog centra Kaja Džounsa. Centar sa Bahama je preko Tvitera zatražio trejd, što nije praksa i za šta je mogao da bude poprilično novčano kažnjen, a iz njegovog tima je stigao ekspresan odgovor. Ni u Šarlotu nisu imali nameru da zadrže još jednog igrača koji se u najmanju ruku čudno ponaša.

Kritikovao je Džouns saigrače Lamela Bola i Brendona Milera, nije se pojavio na trening kampu, na društvenim mrežama imao nekoliko poprilično bizarnih momenata (između ostalog rekao da bi dobio Lebrona Džejmsa jedan na jedan), što je navelo mnoge da insinuisraju da koristi nedozvoljene supstance.

U prošloj sezoni momak sa Bahama je igrao prosečno 12 minuta i beležio 3,4 poena.

Nisu ni samo Džons ili Bridžis problematični, tu je i Džejms Buknajt koji je hapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, a njihova nova zvezda Brendon Miler optužen je da je u striptiz klub doneo pištolj iz kog je ispaljen metak koji je ubio jednu ženu.

Za šta, doduše, nikada nije osuđen. Navodno, nije njemu pripadao.

BONUS VIDEO Težak sudar glavama u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar