Begli pored Jokića, Foto: Tanjug/AP/David Zalubowsk

Nakon što su tri utakmice NBA lige bile odložene zbog velikog broja zaraženih koronavirusom, čelnici takmičenja su veoma blizu odluke da takmičenje suspenduju na jedan period.

PROČITAJTE JOŠ...

Kako prenosi novinar Džejson Dumas, u narednim danima bi mogla da usledi pauza od najviše 14 dana. Više bi trebalo da bude poznato nakon sastanka čelnika lige, generalnih menadžera i igrača.

„Liga bi želela da izbegne pauzu, ali je i ona opcija“, napisao je Dumas na Tviteru.

Nedugo potom je na ovaj tvit dodao nekoliko novih informacija koje je dobio od Majka Basa, portparola NBA lige:

„Očekivali smo da bi moglo da dođe do odlaganja utakmica tokom sezone, i tako smo i kreirali raspored. Trenutno nije plan da sezona bude zaustavljena, ali nastavićemo da pratimo uputstva medicinskih stručnjaka, kao i zdravstvene i bezbednosne protokole“, rekao je Bas a preneo Dumas.

Podsećamo, liga je u poslednja 24 časa odložila mečeve Majami – Boston, Dalas – Nju Orleans i Boston – Čikago, Filadelfija je na meč sa Denverom došla sa sedam raspoloživih igrača, a broj zaraženih iz dana u dan raste.

Ostaje nam da vidimo koja će biti konačna odluka lige i da li će ipak biti napravljena pauza od bar sedam dana, kako bi se situacija bar malo primirila pred nastavak takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar