Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Izvršni direktor Atlante Stiv Kunin smatra da bi pomeranje starta sezone u NBA sa oktobra za decembar bilo od pomoći korarkašima.

Kunin je o svom predlogu pričao na jednoj sportskoj konferenciji u Bostonu, čija je tema bila moguća promena u rasporedu takmičenja.

Prema njegovom predlogu, početak NBA sezone trebalo bi da bude sredinom decembra umesto sredine oktobra, taman pošto se završi sezona u koledž fudbalu. Što je najvažnije, on veruje da bi promena značila da NBA izbegne rat za publiku sa NFL što je nešto uobičajeno u prvih dva i po meseca sezone.

To bi, svakako uslovila i dalja pomeranja, pa bi se finale plej-ofa igralo u avgustu, a ne u junu, a to bi značilo i pomeranje datuma za draft. Tako bi NBA bila dominantno takmičenje u letnjim mesecima, kada bi se za prevlast takmičila sa Bejzbol ligom umesto sa pristalicama NFL.

„Nije potrebno izmisliti točak da bi se stvari promenile na bolje. Ako je King Kong pred vašim vratima, vek možete da pobegnete na zadnja vrata, pre nego da se suočite i borite sa njim na ulaznim vratima. Mnogo puta se na startu NBA sezone takmičimo sa utakmicama u četvrtak uveče i posle se čudimo i pitamo zasšto smo tako inferiorni u odnosu na fudbal. To je zato što na početku NBA sezone ima malog interesovanja za NBA. Sad je pažnja na nama, ovo je vreme kada ljudi pričaju o NBA“, rekao je Kunin.