NBA liga
Foto: EPA-EFE/WU HONG

NBA objavila je da će povodom jubilarne 75. sezone (2021/2022) predstaviti 75 najboljih igrača u istoriji ovo takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Na taj način NBA liga želi da oda počast kako bivšim, tako i sadašnjim igračima, ali i svim ljubiteljima košarke. Kroz ovaj projekat NBA želi da promoviše zajednicu lige, ali i poboljšanje života preko košarke.

Tokom čitave sezone navijači će moći da prate razne specijalne dijamante, a NBA je najavila i specijalnu opremu sa elementima dijamanata, kao i novu loptu.

“Sezona 2021-22. biće istinski posebna jer slavimo 75 godina NBA košarke. Radujemo se što ćemo odati počast igračima i timovima – kako prošlim, tako i sadašnjim – koji su inspirisali generacije navijača širom sveta“, rekao je Adam Silver.

Očekuje se na tim lige bude izabran u oktobru, a tokom sezone će na terenima navijači moći da vide poseban logo povodom velike godišnjice.

Prva sezona bila je 1946/1947, a u njoj je učestvovalo 11 timova. Od toga su tri franšize aktivne: Boston Seltiksi, Njujork Niksi i Filadelfija Voriorsi (sada Golden Stejt Voriorsi).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar