Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

NBA liga je najavila nekoliko programa za decu, pošto će organizovanje događaja u aktuelnim okolnostima biti praktično nemoguće.

Na zvaničnoj aplikaciji OWQLO za Evropu i Bliski istok biće organizovan virtuelni nedeljni letnji kamp, koji će trajati od 31. jula za polaznike uzrasta od 8 do 16 godina.

PROČITAJTE JOŠ

Kamp će voditi NBA tim, uz nekoliko sadašnjih i bivših NBA i WNBA igrača i trenera.

Među njima će biti Hose Kalderom, Meite Kasorla, Temitope Fagbenle, Pau Gasol, Brajan Gejts, Vili Ernangomes, Boštjan Nahbar, Zaza Pačulija i Nikola Vučević.

„Prvi Jr. NBA online kamp nudi učesnicima inovativan način da rade na svojim košarkaškim veštinama kod kuće ili u svojim dvorištima na bezbedan i zdrav način. Ovaj program će takođe obezbediti mladim sportistima i ljubiteljima košarke širom Evrope i Bliskog istoka priliku za interakciju i učenje od njihovih omiljenih sadašnjih i nekadašnjih NBA i WNBA igrača. Od aprila 2020, na QWOLO aplikaciji nalazi se Jr. NBA at Home, interaktivna serija sadržaja sa košarkaškim vežbama i treninzima koji mogu da se izvode individualno i u ograničenom prostoru, kako bi se mladim igračima iz celog sveta pomoglo da ostanu aktivni i razviju svoju igru“, navedeno je u saopštenju.

NBA je takođe najavila i globalni šampionat za decu, odnosno za devojčice i dečake do 13 i 14 godina starosti iz čitavog sveta.

„Turnir će se odvijati kao virtuelni događaj, a započeto je okupljanje stotine mladih igrača iz desetina zemalja širom sveta. Oni će učestvovati u virtuelnim košarkaškim takmičenjima, sesijama za razvoj životnih veština, pomoći zajednici i interkulturalnom iskustvu“, navedeno je u saopštenju.

Ranija takmičenja su se održavala u Orlandu, gde se sada nalaze NBA timovi koji će nastaviti sezonu.

„Tokom narednih nekoliko meseci, mladi igrači iz Afrike, Pacifičke Azije, Kanade, Kine, Evrope&Bliskog istoka, Indije, Meksika, Latinske Amerike i SAD će se takmičiti u virtuelnim košarkaškim takmičenjima protiv svojih vršnjaka iz celog sveta putem Homecourt-a, mobilne aplikacije za trening košarke koja koristi napredno mašinsko učenje i računarski vid kako bi pomogla igračima da unaprede svoju igru. Timovi iz svakog regiona biće smešteni u američke i međunarodne grupe koje će svake nedelje imati mečeve u pojedinačnim eliminacijama između dve različite regije. Odgovarajući američki i međunarodni pobednici suočiće se na globalnom prvenstvu u avgustu, pohađati seanse za liderstvo i razvijanje životnih veština, pored tema fokusiranih NBA i WNBA, sa posebnom pažnjom na socijalnu pravdu, rasu, pol, mentalno zdravlje i dobrobit, kao i stvaranje inkluzivnog okruženja, dizajnirati i pokloniti umetničko delo koje predstavlja njihove ideale globalnog jedinstva i društvenih promena kroz objektiv košarke. Dizajni će se koristiti za inspiraciju murala koji će se donirati organizacijama za pomoć zajednici u Orlandu, učestvovati u međukulturalnom iskustvu koje omogućava mladim igračima iz celog sveta da se sretnu i uče jedni od drugih u interaktivnom i imerzivnom virtuelnom kampusu. Učesnici će imati priliku da kreiraju personalizovane avatare i učestvuju u zabavnim aktivnostima i takmičenjima zajedno sa svojim vršnjacima iz celog sveta. Takmičenja i događaji odvijaće se u narednih nekoliko sedmica i kulminiraće Jr. NBA danom proslave u Orlandu u avgustu, u sklopu ponovnog pokretanja NBA sezone“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar