Foto: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

Košarka, ona najbolja, NBA, vratila se na američko tle. Doduše još je u fazi "ispitivanja".

Ali, nije bilo loše gledati, pa i po cenu toga što je u dvoranama u „Dizni centru“ bilo manje osoba nego na nekom nižerazrednom meču, naravno zbog zdravstvene sigurnosti.

Led su probili Los Anđeles Klipersi i Orlando Medžik nakon kojih su snage odmerili Denver Nagetsi sa Vašington Vizardsima.

PROČITAJTE JOŠ

U duelu Klipersa i Medžika, pobeda je pripala klubu iz Los Anđelesa (99:90), a izvanredno veče imao je Nikola Vučević koji je upisao dabl-dabl i demonstrirao da je već u takmičarskoj formi uprkos višemesečnoj pauzi.

Crnogorski košarkaš bio je najefikasniji u poraženom timu, a uz 18 poena zabeležio je i 10 skokova. Na drugoj strani najefikasniji bio je Lu Vilijams koji je postigao 22 poena, četiri više od Pol Džordža.

U drugom susretu Denver Nagetsi savladali su Vašington Vizardse 89:82.

Nagetsi su duel počeli sa izrazito visokom petorkom, a do kraja četvrtine stekli su pet poena prednosti serijom 6:0 u završnici deonice.

Jokić i saigrači seriju su nastavili i u narednoj četvrtini pa su vrlo brzo stigli do 13 poena prednosti. Sredinom druge četvrtine Vizardsi su se probudili i odgovorili sa dve mini-serije kojima su se vratili na šest poena zaostatka.

Tim iz Vašingtona u istom ritmu ne nastavio i u trećoj deonici potpuno istopivši prednost rivala, pa je pitanje pobednika odgonetnula poslednja četvrtina u kojoj je Denver pružio nešto bolju igru u odnosu na rivala.

Najefikasniji u redovima Nagetsa bio je Troj Denijels sa 22 poena, dok je Nikola Jokić postigao 16 poena uz po sedam skokova i asistencija. Sa druge strane, najefikasniji je bio Rui Hačimura sa 18 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar