Foto: Printscreen

NBA i kompanija Tech Smart Sports Connectors najavili su partnerstvo kojim je OWQLO, mobilna platforma sa sedištem u Njujorku, postala zvanična aplikacija Juniorske NBA League u Evropi i Latinskoj Americi.

Aplikacija Jr. NBA OWQLO prvo će biti puštena u Ujedinjenom Kraljevstvu i Portoriku i biće dostupna u 29 zemalja širom Evrope i Latinske Amerike, gde Jr.NBA lige deluju uoči sezone NBA lige 2020-21.

Sa ciljem unapređenja iskustva omladinske košarkaške igračima, trenerima i roditeljima, aplikacija će sadržati namenski odeljak za Jr.NBA ligu, gde će učesnici imati besplatan pristup informacijama o ligi, vestima, fotografijama, video zapisima i ostalom sadržaju na jednom mestu.

Igrači, njihovi treneri i roditelji, kao korisnici ovog ekskluzivnog dela aplikacije, moći će da kreiraju lični profil za dobijanje prilagođenih informacija o budućim treninzima, događajima i igrama.

Partnerstvo će koristiti prednosti tehnologije kako bi treneri Jr.NBA lige mogli da timovima obezbede personalizovane instrukcije za košarkaški razvoj, a roditelje sa privatnim izveštajima o napretku razvoja njihovog deteta putem ove aplikacije.

Jr. NBA, svetski ligaški omladinski košarkaški program za dečake i devojčice, podučava osnovnim veštinama, kao i najvažnijim vrednostima igre na bazičnom nivou, kako bi se pomoglo rastu i poboljšanju iskustva omladinske košarkaške igračima, trenerima i roditeljima.

NBA trenutno ima 89 Jr.NBA liga u 31 zemlji u Evropi i na Bliskom Istoku, sa više od 40 000 dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 14 godina. U Latinskoj Americi, NBA ima Jr. NBA ligu u Argentini, Portoriku, Salvadoru i Urugvaju.

Tokom sezone 2019-20, NBA i njeni timovi dopreće do više od 60 miliona mladih u 72 zemlje kroz ligaške utakmice, programe u školama, klinike, izazove u veštinama i druge vrste događaja.

„Veoma smo ponosni što sarađujemo sa Jr. NBA kako bismo doneli OWQLO iskustvo globalnoj košarkaškoj publici,“ rekao je suosnivač korporacije Tech Smart Sports Connectors Corp. i izvršni direktor Naćo Truhiljo.

Zadovoljstvo je izrazio i šef sektora Basketball Operations u EMEA Čus Bueno.

„Uvereni smo da će timovi i igrači Jr.NBA lige doživeti OWQLO kao dragocenu platformu za izgradnju zajednice koja će pružiti lakši pristup informacijama i resursima za razvoj košarke“, rekao Bueno.