Foto: Printscreen/Youtube

Andre Robertson, košarkaš Oklahome Tander, vratio se na parket posle duge pauze zbog operacije kolena.

Robertson je zaigrao za ekipu Oklahome na pripremnom meču sa Bostonom u noći između petka i subote u pobedi njegove ekipe od 98:84.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je Robertson prvi put posle tačno 909 dana i propuštenih 179 utakmica Tandera, konačno kročio na parket. Prvi put posle 27. januara 2018. godine.

Naravno, po izlasku na teren dobio je silne ovacije sa klupe Tandera.

„Preplavile su me emocije. Bio sam istovremeno nervozan, srećan, ekstatičan i sve to zbog toga što sam opet dobio priliku da zaigram“, rekao je posle meča.

Nekada je bio jedan od ključnih igrača ekipa u kojoj su igrali Kevin Durant i Rasel Vestbruk. Potom je došlo do loma čašice kolena. Nikako nije uspevao da se oporavi. Tim Oklahome je počeo da se kruni, otišle su pojedine zvezde, ali Robertson se nije predavao. Nastavio je sa radom i nagrada za upornost je tu.

„Momci su tako uzbuđenji zbog njegovog povratka, svi u ekipi. I ja sam, naročito kada imam na umu kroz šta je sve momak prolazio u poslednje dve godine. I sada ste mogli da vidite koliko ima dobre defanzivne karakteristike, koliko je pametan, brz, igrao je zaista veoma dobro. Posle takve pauze zasluđio je sve pohvale“, rekao je posle meča trener Oklahome Bili Donovan.

Za početak, dobar upis pet poena za nešto manje od 12 minuta na parketu. Bitno je da se vratio, dvogodišnji košmar je konačno iza njega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar