Foto: NBA

NBA liga će serijom događaja na utakmicama koje će biti odigrane 18. januara obeležiti dan jednog od najvećih boraca za ljudska i građanska prava, Martina Lutera Kinga mlađeg.

U periodu kada je tenzija još uvek visoka nakon ubistva Džordža Flojda, ulogu jednog od najvećih boraca za ljudska i građanska prava preuzele su američke sportske profesionalne lige, među kojima vodeće mesto zauzima NBA, pa ne iznenađuje to što će ove godine 18. januar biti obeležen na poseban način.

PROČITAJTE JOŠ...

NBA liga je predstavila spot pod nazivom „Moramo da naučimo“ („We must learn“), u kom su, uz Kingov govor „Moramo da naučimo da živimo zajedno“ i prateću muziku iz pesme „Harder than you think“ benda „Public Enemy“, prikazane fotografije i video-snimci sa protesta Pokreta za građanska prava izmešani sa snimcima igrača i trenera iz NBA lige koji učestvuju u protestima.

Među učesnicima spota su Džejlen Braun iz Boston Seltiksa, košarkaš Dalasa Maveriksa Luka Dončić i vlasnik ovog tima Mark Kjuban, saigrač Nikole Jokića iz Denvera Džamal Marej, zvezda Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms, aktuelni MVP lige Janis Adetokumbo, mlade nade Nju Orleans Pelikansa Lonzo Bol i Zajon Vilijamson, Greg Popovič, glavni trener San Antonio Sparsa…

Timovi će od 14. do 18. januara tokom zagrevanja nositi specijalno dizajnirane majice sa rečima iz njegovog govora „Imam san“, „Sada je vreme da pravdu učinimo stvarnom za sve“, dok će na leđima biti odštampano „Honor King“ istim fontom koji je nošen tokom protesta nakon što je King ubijen.

Martin Luter King mlađi rođen je 15. januara 1929. godine u Atlanti, a ubijen je 4. aprila 1968. godine u Memfisu.

U čast Martina Lutera Kinga biće odigrane četiri utakmice:

18. januar

18.00 Orlando – Njujork

23.00 Finiks – Memfis

19. januar

1.30 Milvoki – Bruklin

4.00 Golden Stejt – LA Lejkers

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar