Hauard
Foto: EPA-EFE/ALEX GALLARDO

Košarkaški NBA draft za novu sezonu biće održan najverovatnije 16. oktobra, dok će prijave igrača u ranoj fazi moći da se obave do 17. avgusta.

Vest je preneo novinar ESPN Adrijan Vojnarovski, a mladi košarkaši koji planiraju da apliciraju imaju novi rok do kada mogu da se prijave za draft.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, nekoliko dana posle godišnjeg drafta, 18. oktobra, biće otvoren period trgovine igračima koji su slobodni agenti, sa četvorodnevnim moratorijumom za ostale, koji će trajati do 23. oktobra u podne.

Očekuje se da će utakmica broj sedam u finalnoj NBA seriji biti 13. oktobra, a sve to posle plej-of turnira koji će biti održan u Orlandu.

Plan čelnika NBA je da se sezona koja je zbog pandemije koronavirusa 11. marta, nastavi takmičenjem na Floridi, u kojem će učestvovati 22 ekipe, koje će odigrati osam utakmica, da bi se 16 timova plasiralo u plej-of.

Takođe, franšizama će biti dozvoljeno da zamene igrače koji izaberu da ne igraju ili su sprečeni iz zdravstvenih razloga, a to će moći da urade u periodu od 1. jula do 14. avgusta, kada je planiran kraj relurarnog dela sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar