Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaš Hjuston Roketsa Džejms Harden kažnjen je sa 50.000 dolara zbog toga što je posetio klub i time prekršio protokol NBA lige i borbe protiv koronavirusa.

Harden je pred novu sezonu glavom potpuno van tima i već je do sada napravio nekoliko ekscesa, prvo izbegavajući pitanja novinara o ekipi, a zatim i na treningu sa saigračima.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegova sklonost ka striptizu nije novost, a na društvenim mrežama je osvanuo video snimak za koji se utvrđivalo da li je skorašnji i za koji su mediji izvestili da je baš iz striptiz kluba.

Kada je utvrđeno da snimak jeste nov, Harden je ostao nedostupan za utakmicu Hjustona zbog kršenja zdravstvenih i bezbednosnih protokola, ali neće biti suspendovan.

Roketsi nisu imali neophodnih osam igrača za meč sa Oklahomom, pa je taj susret odložen, a Harden je od početka nedelje triput testiran kao negativan na koronavirus.

Na snimku, koji je objavio „Black sports online“, popularni „Brada“ ne nosi masku u klubu, a veruje se da je to sa jedne od božićnih žurki održanih ove nedelje.

NBA zabranjuje igračima da posećuju barove, klubove ili da učestvuju u društvenim dešavanjima na kojima ima više od 15 ljudi, a liga je navela da je Harden taj protokol prekršio na „privatnoj žurci u ponedeljak“.

Džejms se branio rekavši da nije znao da njegovo ponašanje nije u skladu sa protokolom, ali i da se sve to nije ni dešavalo u striptiz klubu, nego na slavlju njegove prijateljice.

Istini za volju, ne može se sa sigurnošću tvrditi gde je zaista video snimljen, pa će mišljenja, bar dok se to ne potvrdi ostati podeljena.

U međuvremenu, zvezda Roketsa koja je tražila trejd negde drugde, moraće da svakodnevno prolazi testiranje na koronavirus, a pitanje je i koliko će biti van stroja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar