Navijači Crvene zvezde izabrali su najbolji tim decenije od košarkaša iz Evrolige
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Navijači Crvene zvezde izabrali su najbolji tim dekade od košarkaša koji su igrali u Evroligi i među odabranima nema Markusa Vilijamsa.

Zvezda ove sezone sedmi put u poslednjih osam godina učestvuje u najelitnijem klupskom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su postali redovni učesnici i standardni član evroligaške porodice, a Evroliga je putem zvaničnog sajta objavila rezultate glasanja za najbolji tim srpskog kluba u period od 2010. do 2020. godine.

U tom periodu je Zvezda odigrala brojne velike utakmice i prema glasovima navijača idealni tim u protekloj deceniji čine četiri stranca i šestorica srpskih košarkaša.

Od srpskih igrača na listi su Boban Marjanović, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Marko Simonović, Marko Gudurić i Vasilije Micić, dok strance predstavljaju Pero Antić, Čarls Dženkins, Kvinsi Miler i Maik Cirbes.

Zanimljivo je da među odabranima nema Markusa Vilijamsa, sjajnog američkog plejmejkera i jednog od najboljih inostranih košarkaša koji su igrali na ovim prostorima.

Vilijams je nosio crveno-beli dres u sezoni 2014/2015. i dao ogroman doprinos osvajanju tri trofeja – ABA lige, titule prvaka Srbije i Kupa Radivoja Koraća.

Zvezdaši pamte i tadašnji rekord asistencija na jednom meču Evrolige, čak 17 protiv Galatasaraja, odnosno 17 uzastopnih poena za manje od 10 minuta u polufinalu protiv Partizana.

Ipak, ovaj put se nije našao u idealnih 12.

Zvezda će novu sezonu Evrolige (2020/2021) započeti sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare