Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ružne scene u Vitoriji.

Na utakmici Evrolige između Baskonije i Partizana došlo je do nereda, a lokalne vlasti uhapsile navijača Partizana.

Tokom četvrte četvrtine dvojica navijača gostujućeg tima udarila su nogom o ogradu jednog od navijačkih delova dvorane i nekoliko sedišta, od kojih su neka ozbiljno oštećena, prenosi „El Koreo“.

PROČITAJTE JOŠ

Lokalno obezbeđenje je reagovalo i pokušalo da odvede dvojicu navijača. Tokom sukoba dve strane, jedan od navijača je iznenada prišao jednoj od članica obezbeđenja koji je pokušavala da se izbori sa situacijom i u dva navrata je poljubio.

Dva baskijska policajca odvela su prestupnika u lokalnu policijsku stanicu a na sud će u subotu pod optužbom za seksualni napad.

Pored toga, više navijača je pokušalo da pristupi mestu pre nego što su kapije zvanično otvorene, dok su pokušavali da uđu u arenu koristeći ulaze namenjene osoblju i igračima tima.

Nakon incidenata, Baskonija je objavila zvanično saopštenje u kojem osuđuje postupke navijača Partizana:

„Saski Baskonija odlučno odbacuje incidente navijača Partizana tokom jučerašnjeg meča Evrolige u Buesa areni. Akcija snaga bezbednosti bila je hitna, preduzimajući odgovarajuće mere protiv nasilnika.

Izražavamo punu podršku napadnutoj osobi i ponovo osuđujemo sve vrste nasilja. Ovakvim stavovima nema mesta ni u sportu ni u bilo kojoj oblasti života“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar