Foto: Screenshot Instagram nacika7

Bivša košarkašica je postala mama.

Nataša Kovačević, nekadašnja reprezentativka Srbije u košarci, saopštila je najlepšu vest.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednica ženske košarkaške sekcije Crvene zvezde objavila je da se porodila i da je na svet došla ćerka Sofija.

„Potpuno novi svet. Sofija. Veliku zahvalnost dugujemo celoj ekipi KBC „Dragiša Mišović“ na svemu što su uradili za nas, pogotovo mojoj najboljoj dr Maji Antić i legendi pre svega dr Bojanu Lukiću“, napisala je Kovačević.

Ime sofija potiče od grčke reči „sophos“ koja znači mudrost, pa bi značenje bilo ona koja je mudra. Nalazi se u Bibliji, ali i u antičkom periodu je često među devojčicama.

Ovo ime potiče iz antičkog perioda, kasnije se dodeljivala i u rimskoj kulturi. Tokom srednjeg veka je posebno postalo popularno zbog Svete Sofije Milanske.

Nataša Kovačević Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

Ona se u martu ove godine udala za Vuka Stojakovića.

Podsećamo, Nataša Kovačević je u septembru 2013. godine, dok je nastupala za mađarski Đer, doživela tešku saobraćajnu nesreću dok je sa klubom išla na utakmicu protiv Soprona. Tom prilikom poginula su dvojica trenera ovog kluba, dok je sprskoj košarkašici amputiran deo noge. Uprkos tome, u novembru 2015. godine vratila se na parket, i to u dresu Crvene zvezde, da bi 2016. okončala karijeru.

Ubrzo potom izabrana je za predsednicu crveno-belih, koje je predvodila od avgusta 2016. do septembra 2017. godine.

Od strane predsednika Francuske Emanuela Makrona odlikovana je najvećim odlikovanjem u Francuskoj, ordenom Legije časti.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u transu protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar