Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

"Šta, dobio je sinoć? Znači još jedna pobeda mu treba?" Verovali ili ne, usred Sombora ima onih koji nisu znali da je Nikola Jokić NBA šampion.

Jutro posle u Somboru, nekoliko sati pošto je nestvarni srpski košarkaš doneo Denver Nagetsima prvu titulu NBA šampiona, u rodnom gradu Nikole Jokić stanje redovno.

Osvanuo je jedan sasvim običan utorak, iako ni po čemu nije bio to običan dan, ali ovdašnji mentalitet je takav – lagan, bez ikakve euforije.

PROČITAJTE JOŠ:

Njihov Nikola je posle dve MVP titule došao i do šampionskog prstena, njegova magija je nešto što se ne propušta, snimci slavlja sa porodicom obišli su planetu. Ali bukvalno.

I ako ste mislili da u Srbiji nema ko nije video kako je srpski košarkaš pokorio najjaču ligu na svetu, prevarili biste se.

U satima kada ceo svet priča o tom skromnom momku iz Sombora, koji je srećan što može kući posle završenog posla, ekipa Nova.rs naišla je na momka kome kao da ništa nije bilo jasno.

Dok smo išli ka čuvenoj štali „Drim Kečer“, u kojoj je primio MVP pehar uz propratnu ceremoniju, upitali smo jednog od momaka – kuda.

Njegov lagani predah na skuteru i doručak na kratko smo prekinuli, ali nam je ljubazno pokazao gde je ono što tražimo.

„Kako da nema nikakve fešte, niko da skoči u fontanu, peva u gradu, nešto da se desi“, upitali smo mladića, a on nas je pogledao kao da smo pali s Marsa.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nema ništa, pa tek su u nedelju trke“, odgovorio nam je, misleći na prazan hipodrom i trke konja koje se čekaju.

Samo nam je dodatno postalo jasno koliko su Somborci lagani u svakom smislu te reči, iako je njihov sunarodnik nedugo pre ispisao najsjajnije stranice košarkaške istorije.

„Nisam sinoć gledao Jokića, pobedio je l’? Sad mu još jedna treba“, dodatno je on nas pitao, a kada smo mu saopštili da je Nikola Jokić već NBA šampion izostala je bila kakva euforična reakcija.

Nastavio je da odmora na skuteru i da zalogaj za zalogajem nastavlja očito svoju rutinu koju ama baš ništa nije moglo da poremeti.

Koleginica iz lokalnih medija u prolazu nam je dobacila da bi u Somboru mogla da padne atomska bomba i da se ništa ne bi desilo.

Kao da ih je neko anestezirao. Jednostavno, takvi su.

Pa, i sam Jokić je rekao da je „posao završen i da sad mogu kući“. Kao da koji sekund pre toga nije uradio što niko pre njega nije u dresu kluba čije boje brani.

Prosto, takav je i on. Samo želi da spakuje kofere, dođe kući, ali ovoj u Somboru, uživa sa porodicom, nađe ćerkici neke nove bubnjeve od pehara i provede vreme sa konjima.

Bar radi ono što ga ispunjava, što je ultimativni cilj, bar bi mogao da bude svima.

BONUS VIDEO Noć Nikole Jokića za istoriju – meč u kom je pao rekord Vilta Čemberlejna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare