Foto: TANJUG/AP Photo/Michael Sohn

Trijumf "crvene furije" na krilima Lorenca Brauna.

Košarkaši Španije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto su u Berlinu slavili sa 102:94.

#related-news_0

U prvoj četvrtini viđena je velika borba, a Španci su u jedmom momentu uspeli da steknu višak od četiri poena, 19:15, no Litvanci su uzvratili i preokrenuli na 20:19.

Španci su u drugoj četvrtini ponovo bili ubedljvii u prvom delu, vodili i 29:22, no od tog momenta Litvanija je preuzela kontrolu, ubacila 21 poen, primila sedam i stigla do 43:36, a na poluvremenu su imali 45:40.

U trećoj deonici razlika je bila i +11 za Litvaniju, 58:47, ali su Španci uzvratii u na krilima Lorenca Brauna od 75:68 za Litvaniju stigli do minusa od samo jednog poena, 75:74.

Usledila je velika borba u kojoj se bolje snašla ekipa Španije, pa su u samoj završnici imali dva poena viška pre nego što je Ignas Brazdeikis uz zvuk sirene loptu nakon promašene trojke saigrača vratio u koš za 83:83.

Usledilo je dodatnih pet minuta gde je Španija ušla silovito, vodila i 95:88, ali su Litvanci sa dve trojke uspeli da se vrate na samo poen minusa, uz to su imali i napad za preokret na 29 sekundi pre kraja, ali je Brazdeikis napravio nesportski faul nad Lorencom Braunom posle kog su Španci napravili seriju od 7-0 i stigli do trijumfa od 102:94.

U narednoj fazi igraće protiv boljeg iz duela Finske i Hrvatske.

Lorenco Braun je ubacio 28 poena, Vili Ernangomez 21, dok je Litvance predvodio Mindaugas Kuzminskas sa 18 ubačenih poena.

BONUS VIDEO Crnogorci o suđenju na Evrobasketu: Katastrofa, častili su Nemce

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram