Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Možda i najnesrećniji sportski grad u Americi.

U Detroitu nikada nema mira. Kada košarkaši igraju dobro, na udaru je američki fudbal. Kada Lajonsi igraju dobro, Pistonsi gube i tako u krug. Zaista je teško biti navijač nekog tima iz savezne države Mičigen.

Iako su Lajonsi ove godine pravi hit u NFL-u, sa druge strane Pistonsi su najveće razočaranje i ubedljivo su najgori tim NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Ne samo što su najgori tim ove sezone, već su najlošiji tim u istoriji NBA lige. Pistonsi su poslednji na tabeli sa samo dve pobede i čak 20 poraza u početna 22 meča.

Procenat pobeđenih utakmica im je samo 0,91, a ako se nastavi ovakva igra do kraja sezone, izabranici trenera Montija Vilijamsa, mogli bi da postanu prva ekipa čiji je procenat ispod 1 odsto.

Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Iako je na startu sezone delovalo da će Pistonsi biti solidna ekipa, sve se promenilo nakon trećeg kola.

Detroit je tada imao skor od dve pobede i jednog poraza, ali usledilo je čak 19 vezanih izgubljenih mečeva.

Nestvarno zvuči podatak da Detroit nije uspeo da pobedi nijedan meč u novembru, ali nažalost on je istinit.

Navijači se nadaju da će posle svakog meča ovoj crnoj seriji doći kraj, ali to nikako da se dogodi i sada se Pistonsi već ozbiljno brukaju.

Ti porazi ostvareni su ubedljivom razlikom, te gotovo da Detroit nije ni imao pravu priliku da ostvari dugo čekanu pobedu.

Foto: AP Photo/Carlos Osorio

Kao da se namerno takmiče sa Vašingtonom za titulu „najgoreg tima lige“, jer i Vizardsi imaju očajnih 3-18.

Najgori ostvareni rezultati u istoriji NBA lige su sezone Šarlot Bobketsa (7-59) i Filadelfije Seventisiksersa (9-73, 10-72), što znači da je zadatak Vilijamsa i njegovog tima da do kraja sezone ostvare „samo“ sedam pobeda kako bi izbegli sramotu.

Vilijams je prethodne četiri godine vodio Finiks, a sa Detroitom je potpisao šestogodišnji ugovor u vrednosti od 78,5 miliona dolara, što je rekord među trenerima u NBA ligi.

Skupo su čelnici Pistonsa platili njegove usluge, ali se to izgleda nije isplatilo. Već dugo Detroit pokušava da izgradi ekipu preko NBA drafta i bez zvučnijeg potpisa su u letnjem periodu „tržišta slobodnih agenata“.

Oklahoma siti Tander
Foto: Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips)

Srce ekipe je bek Kejd Kaningem, dok su oko njega Hrvat Bojan Boganović i centar Džejden Ajvi.

Ukoliko se jednostavno može opisati kako izgleda ekipa Pistonsa to je – skup „odbačenih“ rukija, sa iskustvom Bogdanovića.

Još uvek nemaju ni pravog lidera izabranici Vilijamsa, jer je Bogdanović propustio početak sezone i vratio se tek u 19 meču.

Koliko su Pistonsi bez koncentracije ove sezone, pokazuje i situacija sa meča protiv Klivlenda.

Izabranici Montija Vilijamsa kao da su zaboravili da igraju odbranu i dopustili su protivniku, Evanu Mobliju, da se ne ometano prošeta do koša.

Ovakve odbrane ne sme da se desi ni u amaterskoj košarci, a ne u NBA ligi.

Pamtiće i Nikola Jokić meč protiv Pistonsa ove sezone. Srbin je isključen tokom druge deonice, utakmice koju je Denver pobedio 107:103, zbog prigovora sudijama.

Isto se desilo i sa trenerom Denvera Majkom Melounom, koji je isključen nekoliko minuta ranije.

Jokić je na terenu proveo samo 15 minuta i za to vreme je upisao devet poena (4/8 iz igre), pet skokova i pet asistencija.

Sve u svemu, zbrka u Detroitu je ogromna i po svemu sudeći trajaće do kraja sezone, samo je pitanje da li će obeležiti negativnu istoriju NBA lige.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Nikola Jokić pokazao dominaciju nad prvom zvezdom San Antonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare