Foto: Kyle Terada/Pool Photo via AP

Poznat je prvi pobednik NBA Kupa.

Los Anđeles Lejkersi su prvi osvajači NBA Kupa, takmičenja koje se po prvi put u istoriji igralo. Oni su u finalu u Las Vegasu pobedili Indijana Pejserse rezultatom 123:109 u utakmici koja je imala potpuno neobičan tok.

Lejhkersi su tkao postali prvi šampioni, a Lebron Džejms prvi MVP ovog takmičenja iaoko ih je do pobede u finalu predvodio nestvarni Entoni Dejvis.

PROČITAJTE JOŠ

Raspoloženi krilni centar završio je susret sa 41 poenom uz dominaciju na skoku i 20 osvojenih lopti, te je najzaslužniji što je njegov tim upisao čak 86 poena iz reketa, najviše što je jedan tim postigao na taj način ove sezone.

Uz Dejvisa, koji je predstavljao konstantnu pretnju po rivala, odlično veče imali su i Ostin Rivs i Lebron Džejms. Prva zvezda ekipe iz Los Anđelesa rano je napravila tri faula što se odrazilo na minute provedene na parketu, ali je i u takvoj situaciji Kralj uspeo da upiše 24 poena uz 11 skokova.

pored fenomenalne partije Entonija Dejvisa, MVP priznenje otišlo je u ruke Lebrona Džejmsa s obzirom na to da se gledao ukupan učinak na NBA kupu, a da je lider Lejkersa pre 24 poena upisana protiv Indijane zabeležio 30 protiv Nju Orleansa i 31 u duelu sa Finiksom.

Meč je obeležila i bizarna činjenica da Lejkersi nisu postigli trojku punih 35 minuta, ali ih je nestvarni Dejvis predvodio ubitalčnom igrom iiz reketa.

Na drugoj strani, Indijana je susrt završila uz vrlo loše procente šuta, sa samo 36,8% pogodaka iz igre, uz tek 24,4% za tri. Hailbarton i Maturin su sa po 20 poena predvodili Indijanu, međutim niko osim kanadskog košarkaša nije ispunio očekivanja i pružio partiju dostojnu finala. Naročito se više očekivalo od Badija Hilda koji je susret završio sa osam poena, uz dve trojke iz devet pokušaja.

Uprkos činjenici da ovo nije bilo veče Pejsersa, Indijana je na početku poslednje deonice uspela da se serijom 7:0 vrati potpuno u susret i da priđe na minus tri, međutim umesto buđenja, pomenuti period se ispostavio samo kao poslednji trzaj ekipe Rika Karlajla koja je ubrzo potom u potpunosti ispustila konce.

BONUS VIDEO Svi poeni Crvene Zvezde protiv Baskonije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar