Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Košarkaši Milvokija uzvratili su udarac protiv Bruklina, pobedivši sa 86:83 za 1-2 u seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Iako su Baksi bili „počišćeni“ u prve dve utakmice, uspeli su da svedu Netse na samo 83 poena i učine ovu seriju konačno zanimljivom na Istoku.

Dominantan tim Bruklina poklekao je zahvaljujući tandemu Baksa, Midlton je ubacio 35 poena uz 15 skokova, Adetokumbo je imao dva poena manje uz 14 skokova, na drugoj strani je najbolji bio Durent sa 30 poena i 11 skokova.

Ovaj put, ipak se osetilo odsustvo povređenog Džejmsa Hardena, a Irving je sveden na 22 poena uz šutt 9/22 iz igre.

Baksi su meč otvorili sa 9:0 i to je bilo dovoljno za početno samopouzdanje, vodili su u većem delu meča, ali su na kraju i gubili sa 83:80.

Ipak, uz triler završnicu i slobodna bacanja, ubacili su poslednjih šest poena na utakmici za trijumf i nadu.

Meč je obeležilo i jedno koškanje između Takera i Durenta, koji je bio nervozan posle jednog faula kada je prekinut njegov nalet ka obruču.

Sa druge strane, Juta je nadigrala Kliperse sa 117:111 i vodi sa 2-0 na Zapadu, trijumf je režirao Mičel sa 37 poena (6/12 za tri, 15/29 iz igre), dok je Klarkson imao 24 poena (6/9 za tri), doprinos su imali još Ingls sa 19 i Bojan Bogdanović sa 16 poena.

Rudi Gober je dominirao u skoku u želji da potvrdi zašto je dobio nagradu za defanzivca godine 3. put u karijeri, uhvatio je 20 lopti uz 13 poena, a Džekson je došao do 29 poena.

Osetila se dobra odbrana na Lenardu tako što je imao 8/17 iz igre i meč je završio sa 21 poenom.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar