Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Vreme je da se razmišllja o borbi za medalje.

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Završene su iscrpljujuće i prilično besmislene FIBA kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a Srbija je uspela u „minut do 12“ da uzbori plasmana na turnir koji će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Srbija je u prepunoj dvoarni „Aleksandar Nikolić“ savladala Veliku Britaniju sa 101:83 i na kraju kao treće u svojoj kvalifikacionoj grupi uspela da se izbori za završni turnir.

PROČITAJTE JOŠ

Sada konačno svi možemo da odahnemo, a vreme je i da krene da se razmišlja o svemu što Srbiju na jesen čeka na drugom kraju sveta.

Žreb za grupnu fazu biće održan 29. aprila u Kuezon Sitiju, na Filipinima. Šeširi još uvek nisu objavljeni, tako da ćemo na projekcije žreba sačekati još malo.

Ono što se zna je da će Filipini i SAD digurno biti u prvom šeširu i da su sva tri domaćina imala pravo da odaberu po jednu ekipu koju će ugostotii u grupnoj fati. Filipini su tako odabrali SAD, Japan je odabrao Sloveniju, dok je Indonezija odabrala Kanadu.

Od ukupno osam grupa, ćetiri će biti igrane na Filipinima, a po dve u Japanu i Indoneziji. Zanimljivo je i da Indonezija kao domaćin nije obezbedila učešće jer nije prošla kvalifikacije.

Što se tiče učesnika iz Evrope su plasman obezbedili Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Italija, Letonija, Litvanija, Crna Gora, Slovenija i Španija.

Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Sa američkog tla su se plasirali Brazil, Kanadu, Meksiko, Portoriko, SAD, Venecuelu i Dominikansku Republiku.

Selekcija Južnog Sudana uspela je po prvi put da se plasira na Mundobasket, a pored njih iz Afrike nam dolazi još četiri tima: Angola, Zelenortska ostrva, Egipat i Obala Slonovače.

Iz Azije i Okeanije pored domaćina Filipina i Japana,dolaze još još Australija, Kina, Iran, Jordan, Liban i Novi Zeland.

BONUS VIDEO Kakva rola Avramovića, pocepao mrežicu pa izvukao nesportsku od Britanaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar