Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Malo šale, malo zbilje i jaka poruka selektora.

Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je da se plasira na Svetsko prvenstvo pošto je slavila protiv Velike Britanije u odlučujućem meću sa 101:83, a selektor „orlova“ Svetislav Pešić je na konferenciji za medije po završetku meča otkrio šta je potrebno za uspeh:

PROČITAJTE JOŠ...

„Naš odnos prema odbrani, naš mentalitet, ne bih ga nazvao mentalitet…. mi nemamo nikakve šanse na velikom takmičenju, kao što je Italija, koja je zemlja košarke… pisali su da je skandal izgubiti od Italije. Iako se ne slažem. Hoću da vam kažem da smo izgubili od zemlje košarke. Da smo igrali malo bolju odbranu, naš talenat bi nas doveo do pobede. To je poruka i za vas, da više cenite odbrambene igrače. Slavi se 100 godina košarke u Srbije, šta je cilj košarke? Da se da koš, i večeras i pre 100 godina, ali da bi došao do lopte, ne smeš da dozvoliš 18 ofanzivnih skokova“, rekao je Pešić.

Potom je govorio i o ulozi navijača:

„Da nismo imali podršku navijača… oni su uzeli 18 skokova, igrali su agresivno u napadu i to sve treba zatvoriti da bi razvio i poboljšao samopouzdanje. Tačno je da se samopouzdanje poboljšava kada se da koš. Ali ako nema odbrane, zajedništva u odbrani… Ja ne kritikujem, ali samo kažem da je teško u kratkom vremenu… U napadu je moguće da se brzo uigraju, ali u odbrani je potrebno mnogo vremena. Odbrana nije samo borbenosti i fizika. To je znanje, anticipacija… Za to je potrebno vreme. Govorim o vrhunskom nivou“, rekao je Pešić, nakon čega je poentirao:

„Možemo da se slikamo ako odemo na Svetsko prvenstvo bez odbrane. Vrlo brzo ćemo završiti. To je jedna poruka. Takvo je stanje.“

BONUS VIDEO Trojka Marka Jagodić Kuridže bacila publiku u Pioniru u trans

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar