Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaški klub Mornar izdao je saopštenje u kome je izneo nadu da bi mogao već ove sezone da se takmiči u Evrokupu.

„Kada smo primili vest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020-2021, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući ‘otrovne strelice’ levo i desno, napadajući i one koji nisu doprinieli takvoj odluci“, navodi se u saopštenju predsednika Barana Đorđija Pavićevića.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je rekao, ubrzo je Mornar shvatio da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema barskom klubu.

„Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, samim tim i evropske košarke.“

U Barsu su uvereni da su na parketu zaslužili mesto u Evrokupu

„Spremili smo ovog leta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na staru priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dve pobede nad abaligašima. Verujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumeti naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, ‘Ponosu Bara’, klubu svetle tradicije“, naveo je Pavićević.

Inače tokom dana, pronela se vest da bi jedan od učesnika Evrokupa, tačnije makabi Rišon, mogao da odustane od takmičenja u predstojećoj sezoni, a među glavnim kandidatima da ga zameni pominje se upravo Mornar.