Foto: Srđan Stevanović / Starsport

Mihailo Pavićević, trener barskog Mornara, ne veruje da će se sportska takmičenja, pa ni ABA liga nastaviti u skorije vreme.

„Čovek sam koji nikada nije voleo, ni želeo, da priča o temi koja ne zavisi od mene, a koja više zvuči na ‘šta bi bilo, kad bi bilo’. Volim da baratam činjenicama i realnom situacijom, a ona ej takva da su gotovo sve granice zatvorene, da je zabranjen međugradski prevoz, da su inostrani igrači otišli kućama, a da im ugovori ističu krajem juna. U međuvremenu, sve države planete su uvele rigorozne mere u borbi protiv opake bolesti, koja je zaustavila sva sportska dešavanja. Samim tim, zaista ne mogu da pričam, niti da procenim šta bi moglo da se odluči ili predloži na radnom sastanku koji sledi“, rekao je Pavićević za “Sport klub”.

Ne očekuje konkretan predlog.

„Kakav predlog možete da date u situaciji u kojoj se nalazimo. Lično, ne mogu da odem iz Bara do Petrovca, a treba da pričam o tome da li će biti nastavljena ABA liga, i ne samo ona. Ovo se odnosi na sva sportska takmičenja. Pomno pratim i za sada nisam video da se ni jedno sportsko takmičenje nastavlja u bliskoj budućnosti“.

Pita s šta će biti sa ABA ligom i svi sportskim takmičenjima u periodu koji sledi.

“U trenutku kada se ostvari pobeda nad koronavirusom, a verujem i nadam se da hoće, uslediće sigurno ekonomska kriza koja će iz temelja prodrmati sve sportske kolektive. U takvoj situaciji, postavlja se pitanje ko u ovom trenutku može da garantuje da će bilo koje sportsko takmičenje biti održano ili nastavljeno naredne sezone. Pa evo, već sada se pojavljuju sumnje da će Olimpijske igre uspeti da se održe 2021. godine. Naravno, da ne bih voleo da se to desi, naravno da bih voleo da se život što pre vrati u normalne tokove.”

Zamolio je sve građena da poštuju propisane mere, da ih se striktno pridržavaju.

“To je jedini način na koji možemo da pomognemo medicinskim radnicima, nadležnim institucijama, sebi, porodici, svom okruženju. Kakvu odluku očekujem? Odluku da možemo slobodno da se krećemo od Bara do Petrovca, za početak”, završio je Pavićević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram