Foto:shutterstock

Nije tajna da Denver Nagetsi u ovom trenutku u Srbiji imaju status najomiljenije franšize u NBA ligi. Možda nemaju popularnost kao oni Kingsi sa početka veka, ali su prethodnih godina stekli veliku fan bazu na ovim prostorima.

Naravno, najzaslužniji za to je Nikola Jokić koji igra u ovom klubu od ulaska u ligu 2015. godine i sa kojim je osvojio dve uzastopne nagrade za najkorisnijeg igrača. U svakodnevnom životu na svakom ćošku se mogu čuti komentari o igrama ovog tima, genijalnosti Džokera, taktičkim zamislima trenera Melouna, defanzivnim manama Portera ili ‘bravurama’ Bartona. Dobro, Barton više nije u timu pa je samim tim i tema manje za diskusiju.

Za kreiranje dobrog NBA tiketa definitivno može pomoći ova lista kladionica.

Poslovi Nagetsa na leto

Između dve sezone front office Nagetsa je uradio čini se dobar posao kako bi ojačao tim, s obzirom da Denver nije najpoželjnija destinacija za najbolje igrače lige koji mogu da biraju klub u kojem će igrati. Doveden je vrlo dobar defanzivac Brus Braun koji je imao odličnu prošlu sezonu u Bruklinu, bek šuter sa šampionskim pedigreom Kentavius Kaldvel-Poup i iskusni centar Deandre Džordan koji bi trebao da odmori Nikolu na 15-ak minuta po meču. Ono što je možda jos bitnije je da je klub napustio Vil Barton koji se svojim individualnim stilom igre nikako nije uklapao sa saigračima i koji je definitivno bio najomraženiji igrač među našim fanovima.

Mnogo je upitnika oko ovog tima Nagetsa i mnogo stvari treba da se poklopi kako bi otišli do samog kraja. Prvo i osnovno je zdravlje i povratak u optimalni formu Mareja i Portera, drugog i trećeg najboljeg igrača ovog tima. Obojica se vraćaju iz teških povreda koje su ih odvojile od terena duži vremenski perioda. Ako bi Marej uspeo da prikaže barem pola od onih partija u ‘mehuru’, bio bi veliko pojačanje za ovaj tim. Za sada igra prosečnu sezonu sa najlošijim brojkama još od svoje ruki sezone, ali to je sasvim razumljivo za čoveka koji je propustio više od godinu i po dana zbog povrede.

Rezultat Nagetsa

Nagetsi su za sada na solidnom broju i ne izgledaju loše s obzirom na ujednačenost kvaliteta zapadne konferencije gde prvov od devetog tima na tabeli deli samo jedna pobeda. Jokić za sada možda nema najefikasniju poentersku sezonu u karijeri, ali zato beleži rekordne 8.9 asistencije po meču i prevashodno se fokusirao na razigravanje ostatka tima. Cilj mu je naravno da što više uključi ostale saigrače u igru, a prevashodno rekonvalescente Mareja i Portera. Ono što bi ovaj tim morao da popravi u narednom periodu je igra u odbrani, jer trenutno primaju čak 115 poena po meču po čemu su u vrhu najlošijih odbrana u NBA ligi. Jasno je da ovaj tim može da igra utakmice na koš više, ali ne kaže se džabe da titule osvajaju odbrane.

Šta mislite vi, da li Nagetsi mogu da odu do samog kraja?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare