Foto: EPA/LARRY W. SMITH

NBA zvezde nisu računale na to da će njihovim zemljacima Nemačka pomrsiti konce u borbi za medalju - bar onu najsjajniju.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Sjedinjenih Država poraženi su u polufinalu Mundobasketa od Nemačke sa 113:111, što je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mnogo trčanja, brze košarke i visoki procenti šuta obično su ono što odgovara Amerikancima, koje su Nemci pobedili „njihovom igrom“.

I to samo nekoliko dana nakon što je Nemačka imala sreće, jer je Davis Bertans promašio trojku za pobedu Letonije u četvrtfinalu turnira.

Nekoliko dana pre okršaja Nemaca i Amerikanaca javili su se i Kevin Durent i Drejmond Grin, očekujući da će zlato po automatizmu pripasti Sjedinjenim Državama.

„Drim tim“ je pre četiri godine u Kini zauzeo sedmo mesto, sada je otišao korak dalje i bori se za medalju, ali je poslednji put zlata uzeo u Madridu 2014. i u Istanbulu 2010. Sa nešto mlađim timom punim potencijala, mada ne i iskustva, Sjedinjene Države su došle i na ovogodišnji turnir.

„Radujem se što ću gledati kako momci pobeđuju na još jednom Svetskom prvenstvu. Znam kakav je osećaj kad si na tom ostrvu tamo sam i kad se cela nacija okreće ka tebi. Idemo, momci“, napisao je Grin na Tviteru.

Odgovorio mu je Kevin Durent, rekavši: „Hajde da donesemo kući još jedno zlato“ i obojica znaju kako se to radi.

Durent je predvodio američki tim 2010. na Mundobasketu, a Grin je bio jedan od osvajača zlata sa Olimpijskih igara.

Njihove mlađe kolege moraju da nauče još štošta kada je reč o reprezentativnim nastupima, zbog čega su brojni navijači počeli da u komentarima ismevaju opaske Grina i Durenta.

Bilo je i uvreda, mada Amerikanci, koji su na Mundobasketu poraženi i od Litvanije i od Nemačke, i dalje imaju nadu da mogu bar do bronze.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Trener Kanade besni na tajm-autu na svoje igrače

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar