Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Boriša Simanić je izgubio bubreg u Manili i svi su se uplašili za njegov život i karijeru.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Simanić je dobio jak udarac od Nunija Omota u trećem meču grupe između Srbije i Južnog Sudana na Mundobasketu. Osetio je jak bol, nije ostao na terenu, a ubrzo se saznalo da je završio u bolnici na operaciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekoliko dana kasnije su se stvari iskomplikovale i Boriši je izvađen bubreg, a profesor doktor Miljko Ristić, nekadašnji predsednik medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije smatra da ima osnova za optimizam.

„Zadobio je strahovito jak udarac. Postojala je očigledna namera protivničkog igrača. Stvar nije katastrofalna, ali je strašna. Mislim da će moći da se vrati sportu, uz praćenje analiza. Sve sportiste, pre odlaska na takmičenja, moraju da pregledaju sportske komisije“, rekao je Ristić gostujući na RTS.

Omot je udario Simanića laktom u bok i iz Južnog Sudana su se u ponedeljak oglasili saopštenjem tvrdeći da nisu znali za ovako nesrećan razvoj događaja i da se mole za Borišu, dok se filipinski lekari trude da reše problem.

„Ne potcenjujem svoje filipinske kolege, ali je pitanje u kakvoj je bolnici operisan. Ako je rađena revizija za dan ili dva, upućuje na to da nešto nije urađeno u prvom aktu kako treba. Mlad je, izdržaće“, konstatovao je Ristić.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Grent Hil za Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar