Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Uprava Asvela na čelu sa Tonijem Parkerom neočekivano je smenila trenera Zvezdana Mitrovića koji je za godinu i po dana osvojio duplu krunu u Francuskoj i upisao deset pobeda u Evroligi.

Uz to, nekadašnja NBA zvezda je u razgovoru za „Lekip“ iznela čudne razloge za rastanak sa crnogorskim stručnjakom, zbog čega je eagova Mitrovićev advokat, Gzavije le Serf Gaje.

„Zvezdan je teško pogođen glasinama koje su posednjih nedelja kružile o njegovoj smeni. Pošto o epilogu nametnutog otkaza neće moći da učini direktno tokom neodređenog perioda, Zvezdan bi iz Crne Gore želeo da se zahvali navijačima Asvela, koji su ga toplo dočekali u ‘Astrobalu’, kao i volonterima i radnicima kluba koji su mu svakodnevno pomagali i pružali podršku. Izražava zahvalnost igračima, tehničkim rukovodiocima i menadžerima Asvela koji su mu, diskretno, iskazali podršku i saosećanje. Dirnule su reči saosećanja na društvenim mrežama, koje su izrazili navijači Asvela i ljubitelji košarke. Zahvaljuje se brojnim trenerima iz celog svijeta iz različitih sportova za riči utehe“, naveo je Gaje.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da o načinu, takozvanim motivima i posledicama ove neviđene odluke, može mnogo da se kaže, ali vreme i mesto nisu za raspravljanje ili čak komentarisanje reči predsednika, koje su uverile samo njihovog autora i njegov krug savetnika.

„Ovo vreme će, međutim, doći ako advokati Asvela i ja ne uspemo da se nagodimo, brzo i prijateljski, kako bismo rešili nepravednu situaciju, koja je šokirala košarkaški svet. Otpustiti Zvezdana Mitrovića posle svega što je doneo organizaciji za 18 meseci, jer je sudija svirao tehničku grešku, pomalo je kao da je Žan-Pol Rapeno otpustio Žerara Depardjua sa snimanja ‘Sirana de Beržeraka’, zbog toga što je preglasno govorio tokom tirade nosa”, piše u Gajeovom saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar