Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Milvoki Baksa potpuno su demolirali Golden Stejt Voriorse u božićnom meču sa 138:99 i potvrdili da su u ovom trenutku daleko bolji tim.

Prošlogodišnji finalista NBA lige već godinu i po dana nije na svom nivou zbog povreda, što se pokazalo i u petak uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Kris Midlton je predvodio Milvoki do pobede sa 31 ubačenim poenom, a imao je i četiri skoka i pet asistencija. Upola manje poena je imao Janis Adetokumbo koji je ubacio 15 uz očajne procente šuta (4/14 iz igre, 7/15 slobodna bacanja) i još 13 skokova.

To nije smetalo Baksima da od početka do kraja dominiraju u meču protiv Voriorsa gde su Stef Kari i Džejms Vajzman imali 19, odnosno 18 poena.

Baksi su pokazali zašto su prošlu sezonu završili na prvom mestu istočne konferencije u regularnoj sezoni, a popravili su utisak posle poraza od Boston Seltiksa.

Posebno se za to pobrinuo Midlton koji je tokom prva 24 minuta ubacio 21 poen, a pratio ga je Donte DiVinčenco sa 11 poena.

Već tada je bilo jasno da Voriorsi lošim šutem za tri poena ne mogu da urade ništa, mada je na poluvremenu bilo tek deset poena prednosti za Bakse – 66:56.

Do kraja treće četvrtine Milvoki je otišao na 20 poena prednosti, pa je četvrta četvrtina bila puko odrađivanje posla. Voriorsi posle dva odigrana meča imaju dva poraza, dok je Milvoki na 1-1.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar