Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/Profimedia

Milvoki Baksi će biti kažnjeni zbog preranog dogovora u vezi sa trejdom Bogdana Bogdanovića u taj klub, javlja NBA insajder Šems Čaranija.

Baksi, pretendenti na titulu u istočnoj konferenciji najjače košarkaške lige na svetu probali su da angažuju srpskog beka dok je ovaj bio u Sakramento Kingsima.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, pošto su to uradili pre perioda dozvoljenog za pregovore i trejdove, a dogovor su već obnarodovali insajderi poput Adrijana Vojnarovskog, prelazak Bogdana u Bakse je stopiran, a NBA je otvorila istragu.

Nekoliko nedelja kasnije, Čaranija javlja da će Baksi biti kažnjeni oduzimanjem prava na pika druge runde drafta 2022. godine.

NBA je istragom utvrdila da je preuranjeni dogovor zaista postojao i da je Milvoki prekršio pravila lige, zbog čega je izrečena spomenuta sankcija.

Bogdanović je u međuvremenu dogovorio prelazak u Atlantu Hoks, koja mu je ponudila 72 miliona dolara za četiri godine ugovora. Tako je Bogdan svejedno završio na istoku NBA lige, samo ne u Viskonsinu, već u Džordžiji, i ne uz Janisa Adetokumba, već uz Treja Janga.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar