Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ciljevi uvek najviši

Srpski centar Nikola Milutinov potpisao je ugovor sa Olimpijakosom, a za klupski sajt se oglasio po prvi put nakon povratka.

„Olimpijakos je moj dom. Nisam znao kako će se moja karijera razvijati u CSKA Mosvki i nisam znao kako ću se tamo snaći, ali sam znao da ću se vratiti u Grčku i u Olimpijakos. Srećan sam što sam ovde, mnogo toga se promenilo za tri godine i tim je na većem nivou nego kada sam otišao. Nisam ni prekidao kontakt sa ljudima iz tima i starim saigračima i srećan sam štoje tim na ovom nivou. Olimpijakos je idealna destinacija za svakog igrača u Evropi“, rekao je Milutinov.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbin se u redove Olimpijakosa vraća nakon tri godine provedene u CSKA iz Moskve.

„Želim da pomognem koliko god je to moguće da ponovimo prošlogodišnju magičnu sezonu za tim. Trener Barcokas je uradio fantastičan posao. Takođe želim da pratim njegov plan igre i pomognem timu koliko mogu. Nikada to ne zaboravimo, Olimpijakos je za ove dve godine morao da prevaziđe činjenicu da su dva najveća igrača u istoriji tima Spanulis i Printezis otišli ​​u penziju. A uprava, trener i ekipa su i u ovom delu uradili odličan posao i ova tranzicija je obavljena ne samo glatko, već i potpuno uspešno“.

Sada više neće deliti svlačionicu sa Spanulisom i Printezisom, a osećaj će sigurno biti drugačiji.

„Sigurno će biti čudno. Oni su dve prave legende, mogu da ih nazovem svojim prijateljima. Dali su sve timu i dali nam sjajne trenutke i titule. Ali život ide dalje, timovi uvek traju i ostaje otisak nekih igrača, njihova era kako mi kažemo. I ponosan sam i osećam se blagoslovenim što sam proživeo eru Spanulisa i Printezisa“.

PROČITAJTE JOŠ

Pored sebe će verovatno imati i Mustafu Fala, koji je sličan tip centra.

„Fal je imao dve sjajne sezone sa Olimpijakosom. Dominirao je i postao jedan od najboljih visokih košarkaša u Evropi. Uzbuđen sam što ću biti saigrač. Sada ako želimo da budemo najbolji visoki duo u Evropi, moraćemo to da dokažemo radom“, zaključio je Milutinov za klupski sajt.

Srpski centar je u prvom mandatu u Olimpijakosu proveo pet godina, a sada je potpisao dvogodišnji ugovor sa grškim šampionom i vicešampionom Evrope.

BONUS VIDEO Gudurić se usred noći budio zbog Indijanapolisa, Sonja kući dolazila na štakama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar