Foto: EPA/Tanjug

Sraman komentar.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izazvao je lavinu reakcija nakon jednog komentara koji je ostavio na društvenim mrežama.

On je u subotu prisustvovao utakmici između Partizana i Turk Telekoma u okviru turnira posvećenom 50 godina od osnivanja Igokee.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su pobedili u tom meču i plasirali se u finale tunira, a meč je obeležilo i pogrdno skandiranje Aleksandru Vučiću.

To je iznerviralo Milorada Dodika koji je izrazio potrebu da stane u odbranu predsednika Srbije.

„Fenomenalan košarkaški spektakl priređen je večeras u Banjaluci na zadovoljstvo svih ljubitelja košarke, a prenos iz Banjaluke išao je u Rusiju, Tursku, Izrael i zemlje regije. Međutim, ovaj košarkaški spektakl poremetila je grupa navijača koja je neprimereno skandirala predsedniku Srbije. Znam koliko je Vučić, do sada pomagao Partizanu, ali nakon ovakvog ponašanja navijača, nisam siguran da treba i dalje da pomaže taj klub. Poznato je koliko volim košarku, ali večeras sam napustio utakmicu zbog neprimerenog skandiranja navijača“, napisao je Dodik.

To je izazvalo i bes mnogih navijača, a nedavno je predsednik Republike Srpske vređao i porodicu Đoković u emisiji na RTS-u, u trenutku kada je mislio da kamere nisu uklčjučene.

“Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao auuu.. Ciganija poprilična mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi…“, govorio je Dodik bez ikakve zadrške u trenutku pre početka emisije na RTS.

Iako je pokušao da se kasnije opere, njegove reči su otišle u etar i žestoko odjeknule.

Treba istaći i da je nejasno zašto je Dodik osetio potrebu da brani Vučića, kada je sam predsednik nedavno rekao da nema problem da mu to skandiraju i da ne treba utišavati ton tokom utakmica zbog toga.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare