U Manili smo sreli braću Alekse Avramovića i Nikole Milutinova.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Porodice srpskih košarakaša su uz njih u momentima kada ih čeka najveći meč u karijerama.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre devet godina je druga generacija bila u finalu Svetskog prvenstva protiv Amerikanaca, dok su samo neki momci iz te ekipe danas lideri „orlova“ protiv Nemačke.

Bogdan Bogdanović je već privukao pažnju svojim dirljivim zagrljajima sa majkom, a Stefan Jović sa sinom, dok su i Nikoli Milutinovu i Aleksi Avramoviću braća u Manili.

Veljko Avramović kaže da je nešto umorniji od Branislava Milutinova, jer mu je put od Srbije do Manile razvučen u dva dana, više od 40 sati. Od toga je pauza u Dubaiju bila duga 15 sati.

„Ja (sam umorniji od Branislava). On je ovde, odmara i uživa. Krenuli smo u petak uveče, stigli pre četiri sata, odspavali smo u Dubaiju, ali za sad nema umora, sad idemo da navijamo i to je to“, kaže Veljko, Aleksin brat.

Aleksa je na ovom šampionatu mnoge navijače kupio svojom energijom i brzim rukama kojima je zaustavljao Šeja Gildžes-Aleksandera što je za brojne druge košarkaše bilo nezamislivo, pa na pitanje ima li nekog u porodici Avramović ko nema energije, Veljko kroz osmeh potvrđuje nema.

„Nema niko, nemoguće. Da vidite oca, videli biste da je nemoguće. Nije, nije on došao“, dodaje Aleksin brat, koji je po sopstvenim rečima i nervozniji nego Aleksa.

Foto: Nova.rs

„Uvek, uvek, uvek. On mene smiruje, pokazuje mi rukom: smiri se, smiri se, smiri se. Ne, ja sam isto živčan kao on“, priča Veljko. Branislav Miliutinov nije hteo da licitira ko će odigrati bolje, Nikola ili Aleksa.

„Znaš kako, neka odigraju svi na svom maksimumu, da uzmemo ono pošto smo došli do kraja“, kaže Branislav Miliutinov, dok Veljko Avramović daje recept kako da se pobedi Nemačka.

„Ništa, Džoni neka zaustavi Tajsa kao što je zaustavio Valančunasa, Aleksa nek zaustavi Šrudera i idemo na balkon“, kaže Veljko.

Opisao je i da li njegov brat nešto priča tokom turnira i pred finale i dobar znak je što se košarkaš Srbije fokusira isključivo za meč.

„Aleksa je dosta fokusiran, malo priča i koncentrisan je samo na utakmice. Ne znam kako Nikola, ali on non-stop govori: ‘Dobro, je dobro je, nije kraj, idemo dalje’. Ja ga malo zezam za Šrudera da mora da ga zaustavi, ali očekujem da ćemo da ih pobedimo. Mislim da je energija na našoj strani, da smo tim i tu smo i mi“, objasnio je Veljko Avramović.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Strahinja Stojačić došao da bodri košarkaše Srbije u finalu Svetskog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar