Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Košarkaši Milana savladali su moskovski CSKA rezultatom 83:73 i tako osvojili treće mesto na završnom turniru Evrolige koji se održava u Kelnu.

PROČITAJTE JOŠ...

Prva četvrtina meča za treće mesto protekla je u ravnopravnoj borbi, mada je Armani uspeo da preko Majkla Rola dođe do 12:7, Sa druge strane Džoel Bolomboj i Tornike Šengelija su kreirali preokret, a konačnih 23:20 nakon prve četvrtine postavili su Johanes Vojtman pogotkom za dva poena, te Aleksander Komenko sa linije za dva penala.

Moskovljani su čuvali prednost sve do sredine druge deonice, kada je Kejleb Tarčevski pogodio oba slobodna bacanja i doneo 27:27, a trojkama Rola i Rodrigeza (37:32) su se odlepili, pa je prvo poluvreme okončano 40:34.

CSKA je uspeo da početkom trećeg perioda priđe na 42:40, ali je ekipa iz Milana uspešno čuvala vođstvo do kraja treće četvrtine (60:57), da bi serijom 8-0 stigli do 68:57 početkom treće četvrtine i rešili pitanje pobednika.

Na kraju, 83:73 za treće mesto na završnom turniru Evrolige za ekipu Armanija iz Milana.

Kod pobedničkog tima najefikasniji su bili Rodrigez i Vladimir Micov sa po 14 poena, dok su Morasčini, Rol i Šejvon Šilds ubacili po 11. Kod rivala Tornike Šengelija je brojao do 18.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar