micić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Efesa i Barselone u nedelju od 20.30 u Kelnu boriće se za šampionski trofej Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ

Turski tim u finalne završnog turnira Evrolige plasirao se posle pobede protiv moskovskog CSKA 89:86, dok je katalonski klub košem Korija Higinsa u poslednjoj sekundi u polufinalu savladao Armani iz Milana 84:82.

Za ekipu Barselone biće ovo treće finale u elitnom takmičenju, prvo posle 2010. godine, dok će tim Ergina Atamana igrati drugi uzastopni finalni meč i pokušaće da osvoji prvi trofej.

U borbi za treće mesto do 17.30 sastaće se CSKA i Armani.

Što se finala tiče, u centru pažnje biće Vasilije Micić, MVP ligaškog dela takmičenja, ali i igrač koji ima kapacitet da postane najkorisniji igrač fajnal fora.

Ubacio je 25 poena uz šest asistencija i tri skoka protiv Moskovljana, ako ponovi najbolju partiju i protiv Barse, nema mnogo dileme oko toga kome ide priznanje u ruke.

Sa druge strane, Nikola Mirotić je igrač od kog će se mnogo očekivati, presudio je Armaniju 21 poenom uz šest skokova, biće mnogo toga na plećima i Kalatesa, ukoliko bude spreman.

Grk je ubacio 17 poena uz šest asistencija, ali se povredio i analize pokazuju da uganuće skočnog zgloba ne predstavlja veliki problem, ali da će tek pred sam meč biti odlučeno da li će i koliko će igrati.

Duel Kalatesa i Micića može odlučiti meč, koji bi za našeg reprezentativca bio kruna briljantne sezone.

Takođe, postoji mogućnost da Srbija dobije MVP-ja Evrolige i NBA lige, što bi bila neverovatna stvar za srpsku košarku.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar