Foto: Fiba

Bilo je nezaboravno

Bivši reprezentativac i košarkaš Partizana Milan Mačvan gostovao je u podkastu „Jao Mile“ gde se dotakao i srebra sa Srbijom na Olimpijskim igrama 2016. godine.

„Orlovi“ su tada bili četvrti u grupnoj fazi, ali su stigli do finala, gde je moćnija bila selekcija SAD. Mačvan je posebnu važnost dao meču sa Fraancuskom u grupi, nakon kog je praktično odlučeno da će se Srbija i Hrvatska sastati u nokaut fazi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Igramo protiv Francuske, ko pobedi ide na Španiju. Mi sa Špancima, kroz istoriju ne možemo da ih dobijemo. A ko izgubi ide na Hrvate. Znači sva sreća mi promašili šut za pobedu“, rekao je Mačvan i nastavio u šaljivom tonu.

„Nama nešto u svlačionici poludrago, Sale poludeo što smo izgubili. Jer znamo, kada idemo na Hrvate, mi to dobijamo, ne mogu da nas dobiju nikad. I stvarno, četvrtfinale na Hrvate – dobijemo, polufinale a Australijom – najbolja utakmica naše generacije. Takva ekipa dala nam je za poluvreme samo 14 poena, na kraju smo ih dobili 20-30 razlike“.

Košarkaškoj reprezentaciji Srbiji je to bilo ujedno i poslednje učešće na Olimpijskim igrama, pošto se „orlovi“ nisu plasirali u Tokio 2021. godine.

BONUS VIDEO Opšte ludilo i dva poteza Nemanje Nedovića za veliku pobedu Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar