Foto: AP Photo/Nell Redmond

Trener Šarlot Hornetsa Stiv Kliford pohvalno je govorio o Vasiliju Miciću, koji je apsolutno "prodisao" u novoj ekipi.

Šarlot je savladao Portland sa 92:80, a Micić je odigrao još jednu veoma dobru partiju u kojoj je upisao 11 poena, sedam asistencija i po dva skoka i ukradene lopte. Takođe, imao je i jedan sjajan pas bez gledanja u kontri, a od dolaska u Hornetse igra mnogo bolje nego u Oklahomi, gde nije imao mnogo prostora.

„Svi ti novi igrači, da budemo iskreni… Došli smo, imali smo tri utakmice u šest dana, onda su morali da se sele, svašta im se dešavalo, pa moraju da se vrate u pravi intentizet i koncentraciju“, rekao je Kliford posle utakmice sa Portlandom.

PROČITAJTE JOŠ:

Onda je posebno pričao o Miciću.

„On (Micić) je talentovan košarkaš. Njegov osećaj za igru je zaista izuzetan. Onoga trenutka kada ponovo postane komforan sa svime, jer sve je ovo i dalje novo, i kada mi počnemo da igramo organizovanije, tad će i on biti bolji“.

Otkrio je trener i šta mu se sviđa u Micićevoj igri.

„Njegov pregled igre i sportska inteligencija su neverovatni. Bio je MVP u Evropi dve godine u nizu. Krupan je, može da dodaje i da šutira, pametan igrač. Biće sve bolji“, zaključio je trener Hornetsa.

Šarlot je trenutno na skoru 15-42 i nalazi se na 13. poziciji u ligi. Takođe, Micićeva ekipa je upisala četiri pobede na poslednjih pet utakmica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar