Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Etore Mesina, trener košarkaša milanske Olimpije, smatra da će, uprkos velikoj želji, biti veoma teško nastaviti takmičenje u Evroligi.

Evroliga je izmenila kalendar i odredila datume kako bi na terenu završila sezonu. Potvrda ideje trebalo bi da stigne 24. maja – to je termin koji su čelnici elitnog takmičenja odredili kao krajnji da se reši sudbina tekuće sezone.

„Veoma je teško okupiti 18 timova, vratiti sve strance i garantovati bezbednost. Postoji još jedan problem, a to je taj što špansko prvenstvo želi da završi sezonu do 10. jula. Biće veoma teško i izboriti se sa organizacionim problemima“, rekao je Mesina za „Skaj sport“.

PROČITAJTE JOŠ

Milanski tim je u trenutku prekida sezone vodio bitku za plej-of i zauzima deveto mesto na tabeli sa učinkom od 12 pobeda i 16 poraza.

Evroliga je odredila i obavezan karantin po povratku igrača u ekipe, odnosno i period za pripreme i treninge pre nastavka sezone. Sve to samo ukoliko po završetku pandemije koronavirusa budu garantovani svi zdrastveni uslovi.

Ipak, mnogo je pratećih problema, najpre je prisutan veliki i opravdan strah igrača od povreda posle pauze sa kojom nisu susretali na ovaj način.

Ni klubovi nemaju jedinstven stav, iako su rekli da bi sezonu Evrolige trebalo završiti na parketu. Prvi čovek CSKA iz Moskve Andrej Vatutin smatra bi ipak trebalo da se okrenu narednoj, dok je iz Barselone poručeno da će izabrati Evroligu pre nego špansko prvenstvo, ako bude primorana da bira.

Košarkaši Serhio Rodrigez (Olimpija Milano) i Nando de Kolo (Fenerbahče), takođe su pesimisti po pitanju nastavka i završetka sezone 2019-2020, već žele da se na vreme počne sa pripremama za sledeću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar