Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Košarkaši Mege poraženi su od Vojvodine rezultatom 92:100 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Vojvodina je kontrolisala rezultat celim tokom utakmice, taktički je iznenadila protivnika u prvom poluvremenu zonskim presingom, čak i zonom u nekim trenucima, pa se Mega mučila na obe strane terena, pogotovo u prvih 20 minuta kada je velika razlika i napravljena.

U drugom delu Mega je mnogo bolje i energičnije izgledala, ali je zaostatak bio prevelik da bi se sustigao za 20 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Ašćerić sa 22 poena, dok je Petar Rakićević imao 14, a Kaningem, Džonson i Vučetić po 11.

Kod Mege je najefikasniji bio Uroš Plavšić sa 21 poenom i četiri skoka, dok je Nikola Đurišić imao 20 poena. Odličan je bio i Filip Jović sa 18 poena i sedam skokova, ali to nije bilo dovoljno za preokret Mege u drugom poluvremenu.

Vojvodina će u polufinalu u petak od 21 sat igrati protiv pobednika meča Partizan – Hercegovac.

Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Vojvodina je bolje otvorila meč, povela sa 0:5, kasnije i 5:10, dok je Mega promašila nekoliko šuteva zaredom na početku, ali je onda ušla u bolji napadački ritam. Međutim, Mega nikako nije mogla da pronađe veću seriju pogodataka, pa je Vojvodina nakon trojke Luke Ašćerića otišla na 11:25. Do kraja prvog perioda se ništa mnogo nije promenilo, pa je na semaforu stajalo 15:26.

Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Džered Kaningem bio je raspoložen i razigran z prvom delu druge deonice, pa je Vojvodina nakon njegovih poena pod faulom i pogođenog penala otišla na +16. Megu ni to nije probudilo, pa je Vojvodina stigla do 23:46 na oko pet minuta do kraja prvog poluvremena. Bilo je i 25:52 pre nego što je Mega konačno ubacila trojku. Đurišić je imao dobar potez i faul-koš, a Mega je došla do 38:57 na kraju prvih 20 minuta.

Foto: Oliver Mijušković/Nova.rs

Početkom drugog poluvremena trener Marko Barać dobio je tehničku grešku zbog protesta kdo sudija, a Luka Ašćerić je nastavio da pogađa, pa je novosadski tim održavao oko 20-ak poena prednosti. Đurišić je vezao pet poena, pa je doveo svoj tim na -17, ali je Rakićević skočio u napadu i posle toga pogodio trojku preko ruke. Malovec i Jović primakli su beogradski tim na 65:79, Iljasolu je ubacio trojku za -13, a Vojvodina je na ulazu u poslednjih 10 minuta imala prednost od 68:86 posle trojke Stefana Savića sa 3/4 terena od tablu uz zvuk sirene.

Isti igrač je dao trojku i za +23, nakon čega je Marko Barać morao da zove još jedan tajm-aut, kao poslednju priliku da njegov tim uradi nešto ozbiljnije i zapreti. Uspela je Mega da priđe na 78:91 posle poena u tranziciji, ubrzo je bilo i 80:91, ali je onda Džonson zakucao, a Đurišić je napravio peti faul i to u napadu.

Imala je beogradska ekipa šansu da smanji i na jednocifrenu razliku, ali je Iljasolu promašio trojku. Mega je uspela ipak da dođe do 90:98 u poslednjem minutu, ali je Vojvodina bez većih problema privela meč kraju i obezbedila polufinale.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare