foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Mega na korak od formiranja sastava za narednu sezonu

Talentovani centar Danko Branković potpisao je ugovor sa Megom i igraće na pozajmici u beogradskom klubu u naredne dve sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Branković je prošle sezone igrao za Cibonu, a tokom leta je potpisao višegodišnju saradnju sa Bavarcima.

Ipak, uprava minhenskog kluba je procenila da mu je neophodno još kaljenja, te da je najbolje da nastavi da igra u ABA ligi, gde se dobto pokazao. U dresu Cibone imao je prosečno 9,9 poena, 5 skokova i 1,1 blokadu za nešto više od 17 minuta na terenu, dok je u hrvatskoj ligi u proseku imao 9,8 poena, 5,1 skok i 1,6 blokada po utakmici.

Hrvatski centar je visok 216 centimetara, ima 21 godinu, a za prvi tim Cibone je debitovao 2019. godine.

Sa juniorskim timom Cibone je 2019. godine osvojio U19 ABA ligu, dok je sa prvim timom osvojio kup 2022. godine kada je i proglašen za MVP-a takmičenja. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske reprezentacije, a za A tim je debitovao 2021. godine.

Interesantno je da dres Mege nosi još jedan igrač Bajerna, 21-godišnji Hrvat Matej Rudan, koji je i prošle sezone bio u srpskom klubu.

Megu će u sezoni 2022/23 sa klupe predvoditi Marko Barać koji je nasledio Vladu Jovanovića, novog trenera podgoričke Budućnosti.

Očekuje se da predstojeća sezona bude jedna od najboljih u istoriji ABA lige. Crvena zvezda je dovela sedam pojačanja, Partizan četiri, a Cedevita, Budućnost i FMP će takođe biti u konkurenciji za vrh tabele.

BONUS VIDEO Pionir u crveno-belim zastavama, navijanje pred finale Zvezda – FMP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar