Foto: KK Partizan Twitter

Partizan je eliminisan iz Superlige jer su košarkaši Mege slavili sa 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15) u majstorici polufinalne serije.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je ujedno i kraj najgore sezone Partizana u 21. veku jer crno-beli ne da nisu osvojili nijedan trofej, nego nisu uspeli da stignu ni do finala ijednog takmičenja. U ABA ligi su posle dugo vremena ostali i bez plasmana u polufinale, dok su u ovoj fazi takmičenja završili i Kup Radivoja Koraća.

Izabranici Vlade Jovanovića su vodili tokom čitavog susreta, a ta prednost je varirala jer su obe ekipe znale da naprave serije. Erik Mika i Ognjen Jaramaz postigli su 20 od prvih 30 poena Partizana, a dugo su čekali da im se priključe i drugi saigrači.

Partizan je u toku susreta ostao bez Mike koji je povredio nogu na 40 sekundi do poluvremena, Markus Pejdž je krajem treće deonice povredio ruku, dok je Nemanji Dangubiću u poslednjoj četvrini stradao skočni zglob.

„Parni valjak“ u poslednju četvrtinu ušao sa -12 (62:50), a Mega je uspevala da odgovori svaki put kada bi delovalo da Partizan može da napravi bitnu seriju.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Malkolm Kazalon sa 18 poena, a pratio ga je Marko Simonović sa 17.

U Partizanu je najefikasniji bio Ognjen Jaramaz sa 19 poena, a jedini dvocifreni igrač uz njega bio je Erik Mika sa 12 poena.

Mega – Partizan 82:68 (18:17, 25:18, 19:18, 20:15)

Dvorana: Mega Fektori Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić.

Mega: Petrušev 14, Tepić 3, Kljajević /, Momirov 2, Novak 3, Simonović 17, Cerovina 14, Matković 2, Kazalon 18, Milosavljević 3, Simanić 6, Langović /.

Partizan: Mika 12, Zagorac 3, Pejdž 6, Dangubić 4, Stepanović 8, Jaramaz 19, Miletić 4, Veličković 9, Perkins 0, Janković 0, Petrović /, Trifunović 3.

Četvrta četvrtina u toku: Mega – Partizan 79:63

38′ Jaramaz za nadu

Na minut i 50 sekundi do kraja pogađa trojku za kakvu, takvu nadu Partizana (79:66).

37′ Mega došla do najveće prednosti

Mega je na dva i po minuta do kraja stigla do najveće prednosti na susretu, Marko Simonović je pogodio za +16 (79:63).

36′ Ne odustaju crno-beli, Veličković preuzima odgovornost.

Pogodio je najpre Novica Veličković, a onda izborio i dva slobodna bacanja koja je realizovao za 74:63.

35′ Agonija Partizana se nastavlja

Nakon što su zbog povreda igru napustili Erik Mika i Markus Pejdž povredio se i Nemanja Dangubić. Krilni košarkaš je loše naskočio i onda se uhvatio za skočni zglob, pa je napustio igru. U sledećem napadu je Marko Simonović pogodio za 74:59.

34′ Trojka Cerovine o tablu

Luka Cerovina je pogodio i četvrtu trojku na susretu, a ovog puta je lopta o tablu propala kroz obruč (72:69).

33′ Trifunović pogađa, pa gleda ka semaforu

Košarkaši Partizana pokušavaju da brzo završavaju akcije, a Trifunović je nakon trojke za 66:57 pogledao ka semaforu da vidi koliko je vremena ostalo do kraja.

31′ Petrušev na parketu

Nakon jednog oštrog faula Nikole Jankovića Petrušev se našao na parketu. Ipak, uspeo je da ustane i kasnije pogodi dva slobodna bacanja.

Treća četvrtina u toku: Mega – Partizan 62:50

30′ Pejdž u bolovima napustio parket

Nakon jakog faula nad Matkovićem, Pejdž je pao na zemlju i uhvatio se za ruku. Izraz lica odao je da se nalazi u velikom bolu, ali je uspeo da sam ode do klupe (62:50).

29′ Stepanović pogađa za dva

U trenutku kada je Mega počela da uvećava prednost Stepanović je uspeo da pogodi i prekine seriju promašaja Partizana za 59:50.

27′ Kakva minijatura Kazalona

Uhvatio je loptu pod sopstvenim košem, povukao kontranapad, pogodio uz kontakt o tablu, a onda pogodio i dodatno slobodno bacanje za 57:48

25′ Petrušev preuzima odgovornost

U momentima kada su gotovo svi igrači Mege zakazali i nisu uspevali da postignu poene, odgovornost je preuzeo Petrušev. Vezao je četiri poena i ostavio Megu u prednosti za 50:44.

24′ Važna trojka Pejdža

Nakon što je Dangubić istopio prednost, Pejdž pogađa trojku za 46:44. Vlada Jovanović je odmah zatražio minut odmora, a nakon njega je precizan bio Filip Petrušev za 48:44.

24′ Mini serija Dangubića

Najpre je pogodio jedno polaganje, a već u sledećem napadu izvukao i dva slobodna bacnja koja je realizovao.

22′ Mega poene skuplja sa penala

Nakon što je Petrušev pogodio jednu slobodno bacanje i Marko Simonović je bio dva puta precizan za 46:37. Mega još uvek nije stigla do poena iz igre u trećoj deonici.

21′ Veličković pogodio u kontri

Kapiten Partizana je sjajno istrčao kontru, a onda položio preko Milenka Tepića, nekadašnjeg saigrača. Pao je na njega posle pogotka, ali su se pozdravili i nastavili igru (43:37).

Druga četvrtina: Mega – Partizan 43:35

20′ Mega na +8 na poluvremenu

Iako je u jednom momentu Mega imala i 11 poena prednosti, na kraju je poluvreme završeno sa 43:35 jer su po trojku na obe strane pogodili Kazalon i Jaramaz.

20′ Problem za Partizan

Erik Mika je na 40 sekundi do kraja poluvremena, pa o na zemlju nakon duela sa Draganom Milosavljevićem. Utisak je da se Mika sam povredio, a bolna grimasa uplašila je sve. Uspeo je da se podigne, ali su ga saigrači na ramenima odveli do klupe.

18′ Podeljene tehničke nakon svađe

Nakon što je trener Mege Vlada Jovanović nacrtao akciju na poluvremenu Simanić je pogodio u padu za 38:30. Nakon jednog faula je Veličković nešto dobacio Jovanu Novaku, pa je dobio tehničku grešku. Ipak, i Novak je kažnjen istom merom, pa posed nije promenjen. U sledećem napadu je upravo Novak pogodio za 40:30.

17′ Mika i Jaramaz nose Partizan

Od 30 poena Partizana čak 20 su postigli Mika i Jaramaz. Neophodno je da im se priključi još neki saigrač jer Mega ima više raspoloženih pojedinaca (36:30).

15′ Trojka koja je podigla mrežicu, odgovor Mike

Kazalon je pogodio nakon visoke parabole i „izvrnuo“ mrežicu, a Partizan je još jednom odgovorio preko Erika Mike koji dominira u reketu (34:28).

14′ Trojka na obe strane

Milenko Tepić, pogodio je protiv bivšeg kluba, a istom merom iza linije 6,75 odgovorio je i Markus Pejdž za 31:26.

13′ Mega uvećava prednost

Momirov je nakon sjajne akcije ostao sam na liniji za tri poena, ali je lopta izašla iz obruča. Uhvatio je Simanić i pogodio za 28:19.

11′ Kakva sekvenca Cerovine

Kako je završio prvu, tako je i otvorio drugu četvrtinu – odmah je postigao trojku za 21:17, a onda u sledećem napadu još jednu za 24:17. Trener Partizana je bio primoran da zatraži minut odmora.

Prva četvrtina: Mega – Partizan 14:17

10′ Perkins napravio faul, pa se naljutio

Uspeli su igrači Mege da spuste loptu do Matkovića, a bek Partizana nije ima drugu opciju nego da napravi faul. Poslednji napad u deonici je imala Mega, a Cerovina je postigao trojku iz ugla za 18:17.

9′ Miletić prekida seriju promašaja

Centar Partizana je pogodio oba slobodna bacanja i doveo crno-bele do prednosti od 15:14.

8′ Dangubić promašuje oba slobodna bacanja

Ovaj minut je prošao bez poena na obe strane, a sa linije penala Dangubić je promašio oba pokušaja. Sa druge strane, bio je neprecizan Luka Cerovina.

6′ Nakon sporijeg starta, šuterska rapsodija

Na početku susreta su samo Jaramaz i Petrušev uspevali da pogode, ali su se ubrzo pridružili Kazalon i Marko Simonović sa jedne, odnosno Novica Veličković sa druge strane (14:13).

5′ Jaramaz briljira, pridružio se Kazalon

Jaramaz je postigao svih devet poena za Partizan, dok je Petrušev dobio podršku u Kazalonu koji je pgoodio važnu trojku.

3′ Tri minuta i samo dva strelca

Dok sa jedne strane briljira Jarazam koji ima već pet poena, sve poene za megu je postigao Petrušev, Partizan vodi sa 5:4.

2′ Ko bi drugi?

Najbolji strelac i MVP ABA lige Filip Petrušev postiže prve poene za Megu. Bio je precizan sa linije za slobodna bacanja za 2:3.

1′ Jaramaz otvara meč trojkom

Partizan je dobro otvorio meč, a plejmejker „parnog valjka“ upisao je prvu trojku za 3:0. Mega nije iskoristila prvi napad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar