Matović i Markus Pejdž; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je da njegova ekipa želi pobedom protiv Splita da završi takmičenje u ABA ligi ove sezone i popravi skor u regionalnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je poslednje kolo ABA lige i zbog dvonedeljne pauze smo malo ispali iz takmičarskog ritma, ali želimo da pobedom završimo takmičenje u regionalnoj ligi i donekle napravimo pozitivan bilans pobeda i poraza u takmičarskoj godini koja je bila turbulentna. Splitu bi pobeda značila opstanak u ligi, ali mi ne želimo da se obaziremo na kalkulacije već se isključivo bavimo sobom“, rekao je Matović za klupski sajt.

Košarkaši Partizana igraju u pobedeljak od 16 časova u beogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“ protiv Splita, utakmicu poslednjeg, 26. kola regularnog dela ABA lige.

Crno-beli neće igrati u plej-ofu, a Split se bori za opstanak. Prvi ovosezonski duel nekadašnjih prvaka Evrope završen je trijumfom Partizana na Gripama, 74:86.

Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Bek Partizana Ognjen Jaramaz kaže da će njegov tim probati da pobedi kako bi spreman dočekao početak takmičenja u Superligi.

„Split nam dolazi silno motivisan jer igra odlučujuću utakmicu, ali mi imamo obavezu da na svom terenu damo sve od sebe kako bismo završili sezonu na najbolji način i napravili dobar uvod u borbe za titulu šampiona Srbije“, rekao je Jaramaz.

Partizan je sedmi na tabeli sa 12 pobeda i 13 poraza, a Split zauzima 12. mesto sa osam pobeda i 17 poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram