Miloš Teodosić Foto:LiveMedia / ddp USA / Profimedia

Masimo Zaneti, u Italiji poznat pod nadimkom "gospodar kafe" pre nekoliko godina kupio je Virtus iz Bolonje, sa kojim je napravio ogroman uspeh.

Prošle sezone Virtus je sa Aleksandrom Đorđevićem stao u polufinalu Evrokupa, ali je osvojio italijansko prvenstvo. Ove sezone tim iz Bolonje poneo je titulu u Evrokupu, čime je izboren plasman u Evroligu, a ni trofej u prvenstvu nije daleko.

PROČITAJTE JOŠ:

U intervjuu za italijansku „Gazetu“ Masimo Zaneti je objasnio odakle mu tolika strast za košarku.

„Ideja se rodila kada sam video da Virtus ispada iz Serije A posle poraza od Ređo Emilije. Ćerka, koja je takođe navijač Virtusa, je bila veoma tužna. Sada sam veoma srećan što sam se posvetio ovom najlepšem sportu. Košarka je lepša i od fudbala. Zbog Teodosićeve asistencije ja iskočim iz stolice. U drugim sportovima takve emocije ne mogu da se iskuse“, rekao je gazda Virtusa.

Istakao je da je potrošeno mnogo novca, ali da ne žali zbog toga.

„Mnogo novca je potrošeno, moram to da priznam, ali sve je u redu i u svakom slučaju potrošio sam manje od konkurencije. Ja nisam gazda već preduzetnik koji je rastao u sportu i uvek sam ulagao u ono što verujem. Sledeće godine ćemo dovesti najviše dva nova igračaali zavisi to i od ugovora Meniona i Šengelije. Sa Tokom smo na dobrom putu da produžimo saradnju“.

Iako mu je miloš Teodosić među omiljenima, pomenuo je drugogn igrača koji je simbol kluba.

„Definitivno je to Pajola. Oduvek je kod nas. Ima ugovor do 2025, ali hoćemo da bude još duži. Biće u klubu dokle god hoće, on je novi Brunamonti. Volim njegovu odlučnost i uz njega na terenu tim uvek igra dobro. Samo se nadam da ne želi u NBA“, zaključio je Zaneti.

BONUS VIDEO Miloš Teodosić sa ćerkicom, dobio MVP nagradu i spojio tri prsta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar