Marko Marinović hvali FMP
Foto: Đorđe Kostić/STARSPORT

Trener košarkaša Borca iz Čačka Marko Marinović rekao je da je njegova ekipa ove godine pokazala da može da igra i sa jačim protivnicima, kao i da u duelu protiv Zlatibora moraju da opravdaju ulogu favorita.

„Ove godine smo u ABA ligi pokazali da možemo da se nosimo sa znatno jačim ekipama od sebe. To je ono što niko ne može da nam oduzme. S druge strane, igramo u subotu protiv ekipe koja je osvojila ABA 2 ligu. Zlatibor je sastavljen od dobrih pojedinaca, koji su ostvarili neverovatan rezultat“, rekao je Marinović, preneo je klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zbog toga imamo veliko poštovanje prema protivniku. Ali kao što sam rekao nakon utakmice protiv Mornara, mi smo ekipa iz ABA 1 lige, a igramo na domaćem terenu, tako da moramo da opravdamo taj renome“, dodao je on.

Košarkaši Borca dočekaće u subotu ekipu Zlatibora, u prvom meču baraža za plasman u ABA 1 ligu.

Borac je ABA ligu završio na 11. mestu, dok je Zlatibor nedavno osvojio ABA 2 ligu.

Dva tima igraće u baražu pošto po pravilima ABA ligu ne može da igra više od pet klubova iz iste zemlje.

Marinović je rekao da je ekipi učinjena nepravda, ali da oni kao klub ne mogu to da promene.

„Ali ne samo prema nama, već i prema Zlatiboru je učinjena nepravda. To je, verovatno, neko veći od nas mogao u nekom trenutku da reši, ali nije. A mi smo samo taoci toga. Iz godine u godinu Borac igra sve bolje, ali zbog čudnih propozicija takmičenja mora da igra i baraž“, istakao je on.

Trener čačanskog kluba ocenio je da je ekipa imala dovoljno vremena za pripremu meča.

„Dobro smo radili u prethodnom periodu, posebno posle utakmice sa Mornarom, tako da jedva čekamo da počne duel sa Zlatiborom“, rekao je on.

Marinović je rekao da se nada da će publika u velikom broju podržati Borac, u dva meča koja spadaju među važnije u istoriji kluba.

„Ljudi u gradu treba to tako da shvate i da svojim prisustvom i navijanjem podrže Borac, kako bi i naredne sezone bio deo ABA elite. To je ono što klubu pripada i što je zaslužio prethodnih godina“, zaključio je Marinović.

Baraž za plasman u ABA ligu igra se na dve pobede.

Prvi meč između Borca i Zlatibora igra se u subotu od 17.00.

BONUS VIDEO Košarkaši Zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar