Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT, Vesna Lalić

Srpska prestonica će opet dočekati najbolje košarkaške klubove "Starog kontinenta".

Željko Obradović i Nebojša Čović, trener Partizana i predsednik KK Crvena zvezda bili su na sastanku u Skupštini Beograda zbog Fajnal fora Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Beogradu je pripala organizacija završnog turnira drugi put u poslednje četiri godine.

F4 je inicijalno trebalo da se odigra u Berlinu, ali je zbog mera u vezi sa koronavirusom premešten u Beograd.

Obradović je završio takmičenje u Evrokupu sa Partizanom, ali ima i devet šampionskih titula u Evroligi i pregršt iskustva.

Na sastanku je iz sveta sporta bio i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

„Velika je stvar što je Beograd dobio F4, u konkurenciji mnogih velikih gradova. Mi ćemo kao najbolji organizatori ovakvih takmičenja opravdati poverenje, vrlo se ozbiljno radi, kao i prošli put dobiće Beograd samo velike pohvale“, rekao je Maljković između ostalog.

Obradović je pre četiri godine bio na Fajnal foru u poteri za desetom titulom evropskog prvaka, tada u ulozi šefa struke Fenerbahčea.

„Znam na kakvo su ljudi gostoprimstvo nailazili u Beogradu kada je bio prvi put na Fajnal foru u Beogradu, ja sam bio ovde sa mojim klubom i znam koliko su se svi vratili puni utisaka. To je presudilo da Evroliga ponovo da Beogradu takmičenje, verujem da će i tada svi da se osećaju prijatno, kao što je bilo“, kazao je Obradović.

Na sastanku je bio i Čović, kao predstavnik za sada jedinog srpskog evroligaša, mada se nije pojavio na konferenciji za medije.

Srbija će tokom Fajnal fora lobirati da naša zemlja dobije dva košarkaška kluba u elitnom takmičenju. Fajnal for se igra od 19. do 21. maja u Beogradskoj areni.

BONUS VIDEO: Šmekerski gest Alimpijevića koji mnogi nisu videli, šta je rekao igračima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar